Kreativna izložba kojom se direktno pomaže umetnost

Submitted by Julija on 24/02/2017 - 19:19

Umetnik za umetnost poster

Svi imamo odgovornost.

Izložba „Umetnik za umetnost“ održaće se u subotu 25. februara od 20 časova u malom alternativnom klulturnom centru „Baza Crna ovca na adresi Žorža Klemensoa 16 u Beogradu. Mladi umetnici, ilustratori, ulični umetnici, crtači i dizajneri kreirali su ilustracije koje će se naći majicama i cegerima, što će biti dostupno posetiocima uz odgovarajuću donaciju projektu „Baza Crna ovca“. Cilj je samoodrživosti ovog kulturno-umetničkog projekta.

U istom terminu, posetioci će moći da vide i prvu izložbu crteža i slika osmogodišnje Iskre i Dunje, polaznica „Školice za vilenjake“ - kursa ilustracije za decu od 6 do 10 godina, koji se organizuje u prostorijama „Baze Crna ovca“ u saradnji sa ilustratorkom Aleksandrom Jevtović.

Projekat „Baza Crna ovca“ je pobednički projekat „Superste takmičenja“ u organizaciji „Erste banke“ u saradnji sa „Dokukinom“. „Baza Crna ovca“ je udruženje osnovano sa ciljem promovisanja kulture i umetnosti kroz radionice, kurseve, književne večeri i izložbe koje se odvijaju u prostorijama udruženja, u ulici Zorza Klemansoa 16. Njihova borba i svaka vaša donacija produžavaju život projekta.

Ideja se rodila pre tri godine kada se grupa mladih okupila oko portala blacksheep.rs koji danas broji preko 350 autora iz zemlje i regiona i preko 29.000 pratilaca.

Nakon tri godine, javila se potreba za fizičkim prostorom i u tom cilju otvoren je i kulturni centar „Baza Crna ovca“ koje je mesto okupljanja, razmene novih znanja i ideja, druženja i širenja kulture i umetnosti za mlade i sa mladima.

Upoznajte se sa izlagačima, velikim kreativcima i umetnicima:

 

Aleksandra Tosman

Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 2003. godine. Ilustrovala dve knjige i  jedan crtani film. Od 2014. godine ponosan član #Crtkamo tima.

 

Katarina Gaj Isakov

Profesor engleskog jezika u Beogradu, crtač benignog svakodnevnog stripa. Voli da fotka mačke, kučiće i bebe. Potražite je na blogu: Katarina Gaj

 

Di Ujdi

Napravila je obrt od street art-a ka proznom pisanju, do dizajna i šivenja torbi, pa se vratila natrag i sve sjedinila u ono što jeste sada. Dosta proputovala da bi shvatila koliko je sve to ona. Čeka vas na fejsbuku: DI U DI

 

Aleksandra Jevtović

Doktorant istorije umetnosti, diplomirani inženjer arhitekture i ilustrator. Kao ilustrator, sarađivala je sa „Politikinim zabavnikom“, „Novosti Enigmom“, izdavačkom kućom „Klet“, srpskom redakcijom „Deutche Welle“, portalom Tarzanija i mnogim drugim velikim imenima. Učestvovala je na više grupnih izložbi (sa skicama, stripovima, ilustracijama, animiranim filmom i arhitektonskim projektima) i bila je autor pet samostalnih izložbi slika. Osmehuje se na fejsbuk stranici: Aleksandra Jevtović art.

 

Dragana Barjaktarević

Voli da piše, opisuje, da se igra s rečima, pravim i izmišljenim, ali joj je baš teško da piše o sebi. Zato krade citat iz knjige „Let“: „…volela je kada su joj ruke umrljane bojama, kada su joj misli ispunjene stihovima.“ Jer to je ona, doslovce. Voli i da slika. Obožava akvarel, ali još više bojice i flomastere koji se uz koju kap vode pretvaraju u akvarel. I, očigledno, voli kaktuse! Link ka njenom blogu gde tu ljubav prema rečima i bojama spaja: stihnaasfaltu.rs.

 

Janko Počuča

Ako hoćete da se divite njegovom dizajnu i ilustracijama tražite ga pod imenom Janko Počuča. Ako vas zanima njegova ulična umetnost naći ćete ga pod tagom „Junk“. Prepoznaćete ga po uvek vedrim bojama, lepoj i čistoj liniji i karakterima promenljivog raspoloženja. Naći ćete ga na fejsbuk stranici JUNK.

 

Tijana Banović

Večita devojčica. Novinarka, kolumnistkinja i urednica portala blacksheep.rs. Jedna od članica tima „Baza Crna ovca“. Četvrtkom se kotrlja uz vetar, a ostalim danima uči da crta.

 

crna ovca 1

crna ovca 2

skolica za vilenjake 1

skolica za vilenjake 2

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: