„Prti Bee Gee“ i „Kiša Metaka“ u Domu Omladine

Submitted by Andrijana3 on 19/02/2014 - 14:17

1 „Prti Bee Gee“ i „Kiša Metaka“ u Domu Omladine

Novi hip-hop događaj najavljen je za 21. februar, sa početkom u 20 časova.

Reč je o popularnom sastavu Prti Bee Gee, koji stoji na čelu andergraund hip-hop scene punih deset godina. Ovaj prepoznatljivi duo nastupiće u Domu omladine, zajedno sa gangsta-rep sastavom iz Splita, Kišom Metaka, da, uz njima svojstvene satirične tekstove, po ko zna koji put oslika balkanske stereotipe sa jako izraženom društveno angažovanom porukom. Podrška na koncertu biće novonastala beogradska grupa Kurtoazija i DJ Benny Bianco. Karte možete nabaviti na blagajni Doma omladine po ceni od 800 dinara.

2 „Prti Bee Gee“ i „Kiša Metaka“ u Domu Omladine

Prti Bee Gee su ljubiteljima hip-hopa prepoznatljivi po tome što uvek podignu prašinu svojim  izuzetno eksplicitnim tekstovima u kojima se često pominju droga, nasilje, oružje, te su jedno vreme bili kritikovani da slave narkomaniju i glorifikuju kriminal. Okarakterisani kao heroin-rep ili, još gore, antiheroji srpske hip-hop scene, oni nastavljaju sa promovisanjem svojih pesama koje su, zapravo, uvek u sebi nosile snažnu poruku. Nakon smrti jednog od članova grupe, preostala dva člana nastavljaju da u svoje tekstove pretaču život džankija sa beogradskih ulica. Njihov rep je, po nekim kritikama, otišao predaleko. Ovi beskrupulozni mladići i danas nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a u okrilje svoje publike primili su ne samo starije i ozbiljnije pristalice hip-hopa, već je među publikom i mnogo pripadnika mlađih generacija, koji su, izgleda, uspeli da proniknu u suštinu satire tekstova koji već desetak godina brane imidž zabranjene muzike koja se ne pušta u prisustvu starijih ukućana. Iako se javnost svaki put, čini se, sve teže suočava sa brutalnošću sadržine njihovih albuma, ipak je samo jedan mali deo omladine uspeo da u celoj toj priči prepozna preveliku dozu iskrivljenog smisla za humor, koji je postao svakodnevica prljavih i mračnih beogradskih haustora.

3 „Prti Bee Gee“ i „Kiša Metaka“ u Domu Omladine

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: