Zoster predstavlja „Srce uzavrelo”

Submitted by Punjeni paprikaš on 27/01/2015 - 15:09

Poznati bosanskohercegovački rok sastav Zoster predstavlja svoj četvrti studijski album – Srce uzavrelo. Osim već objavljenih singlova „Gavrilo i „Brod koji tone kojima je i najavljen, novi nosač zvuka publici donosi još osam novih pesama.

Od izdavanja posljednjeg studijskog albuma 'Imači kada' prošle su pune tri godine, a u tom se periodu mnogo radilo, stvaralo i konačno ostvarilo. Da bi zaokružili album u jednu cjelinu morali smo od mnoštva pjesama probrati one koje se uklapaju u ovaj koncept, a koncept je – kao što sam naziv albuma kaže – 'Srce uzavrelo'. – govori o novom albumu frontmen benda, Mario Knezović i nastavlja: „Likovi iz pjesama su temperamentni junaci ili antijunaci, nagle naravi, laki na obaraču, ukratko srca uzavrela. Pjesma 'Gavrilo', naš prvi singl s ovog albuma, govori o jednoj povijesnoj ličnosti koja ja upravo takva – manje su bitne povijesne okolnosti, a više osjećanja Gavrila i njegovo unutarnje stanje. Da li je on junak ili antijunak, da li je heroj ili zločinac, o tome će se uvijek voditi rasprava. Mi nismo dostojni donositi bilo kakav sud, samo smo postavili neka pitanja.

Grupa Zoster do sad je objavila dva singla sa albuma Srce uzavrelo, a uskoro izlazi i treći singl, „Volio sam te za koji se ovih dana snima i spot. U pripremama su i koncertne aktivnosti, kao i promocija albuma.

Album Srce uzavrelo snimali su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering rađeni su u studiju Bauer u Ludvigsburgu, a produkciju albuma potpisuje Edin Zubčević.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine i do sada je objavila tri albuma; Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2012). Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas gitara i Goran Rebac – bubanj.

Spisak pesama:

  • Gavrilo
  • Brod koji tone
  • Ko Kain i Abel
  • Ja znam da izgledam
  • Plačeš
  • Sudbina
  • Mi nemamo neprijatelje
  • Volio sam te
  • Osjećam se
  • Brodom koji tone

Novi album Srce uzavrelo od danas možete pronaći na policama svih muzičkih prodavnica ili putem Deezer web servisa: http://www.deezer.com/album/9554202 

Grupa Zoster uskoro nastupa u Sarajevu, Mostaru, kao i Novom Sadu (13.02.) i Beogradu (14.02.) uz grupe Kristali i Pips, Chips & Videoclips.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: