„Nickelback”: „No Fixed Adress” (2014)

Submitted by Marko T. on 22/12/2014 - 17:04

Nickelback

Dugo iščekivani, osmi studijski album poznatog kanadskog rok sastava Nickelback pušten je u prodaju 14. novembra u Australiji, a nešto kasnije i u ostalim delovima sveta. Album nosi naziv No fixed adress, a prethodila su mu dva singla: Edge of Revolution i What are you waiting for. U prvoj nedelji, prodato je čak 80.000 kopija albuma, što je dovoljno da ga smesti na četvrto mesto liste The Billboard 200 chart.

Čed Kroger je za The Pulse Of Radio izjavio da je album dobio naslov, koji u slobodnom prevodu znači ,,Bez stalne adrese”, po načinu na koji je snimljen, pošto su deo snimili u Vankuveru, deo u Las Vegasu, Majamiju, neke delove su snimali na turneji u Evropi, pa pretpostavlja da je album tako i dobio ime.

Album je obeležio i ugovor sa kućom Republic Records i napuštanje kuće Roadrunner Records.

Ovaj album čini jedanaest novih pesama, i to:

 

1.    Million Miles an Hour

2.    Edge of a Revolution

3.    What Are You Waiting For?

4.    She Keeps Me Up

5.    Make Me Believe Again

6.    Satellite

7.    Get 'Em Up

8.    The Hammer's Coming Down

9.    Miss You

10.  Got Me Runnin' Round

11.   Sister Sin

 

Mišljenje javnosti je, kao i uvek, podeljeno. Na internetu se mogu naći razni komentari koji govore da je Nickelback skrenuo sa svog puta i da više nisu ono što su nekad bili, da na albumu nema kvalitetnih pesama, ali ima i onih koji smatraju da je album dobar koliko i njihovi ostali albumi. Pesme zaista jesu raznovrsne, od onog starog hard-rok zvuka pa do pop balada, što na neki način pokazuje svestranost grupe. Ono što treba da uradite je da album odslušate bez ikakvih predrasuda, pre čitanja bilo kakvih komentara, i ocenite da li vam se dopada ili ne. Ja ga svakako preporučujem!

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: