Sport

Kratka istorija FK Barselone

Submitted by Nikola_16 on 28/06/2018 - 17:01

barsa grb

Nema fudbalskog fanatika koji makar jednom nije čuo ili makar odgledao utakmicu čuvene Barselone. Fudbalski klub Barselona osnovan je 1899. godine u Španiji, a ime je klub dobio po istoimenom gradu iz autonomne zajednice Katalonije. Svoje utakmice Barselona igra na čuvenom „Kamp nou“ stadionu koji je građen od 1954. do 1957. godine, a čiji je kapacitet 99.354 mesta.

IN MEMORIAM: Duško Korać

Submitted by Aleksandar Mili... on 07/01/2016 - 14:29

Nikoga ne ostavljam ravnodušnim. Svesno provociram. Ja opet pitam – za šta nisam bio u pravu? Ne napadaju me zbog neznanja ili zato što ne znam padeže. Napadaju me zbog stavova.

Duško Korać

 

Četvrtfinale odbojkaškog kupa Srbije za žene 24. decembra 2015. godine donelo je očekivanu pobedu „Jedinstva” nad „Tentom”. Međutim, tog dana je javnost zabrinula informacija da je sportskom komentatoru Dušku Koraću pozlilo. Posle meča se srušio. Prve su mu u pomoć pritekle odbojkašice koje su to videle, a hitna pomoć ga je prevezla u Urgentni centar gde se oporavljao.

Dražen Petrović: Košarkaški genije čijih se bravura sećamo sa osmehom na licu!

Submitted by Aleksandar Mili... on 07/06/2015 - 16:07

Kad je Dražen u pitanju, ponekad sam se pitao da li da gledam kako igra ili da igram. Jer, ako igrate, postoji mogućnost da nešto propustite.

Toni Kukoč, hrvatski košarkaš

Bio je košarkaški Mocart. Bio je igrač neverovatno preciznog šuta i briljantne tehnike. Bio je evropski Džordan, beli Džordan. Klub u kojem je on igrao po pravilu je bio najbolji. On je pomerio standarde evropske košarke. On je Dražen Petrović.

Valeri Brumelj: Atletičar čija se sredl tehnika pamti!

Submitted by Aleksandar Mili... on 22/03/2015 - 16:34

1 Valeri Brumelj

Ljubitelji atletike imaju priliku da iz godine u godinu uživaju u bravurama svetskih majstora u različitim disciplinama. Iz decenije u deceniju su nove tehnike omogućavale znatno bolje rezultate. Takvu sudbinu je doživeo skok u vis kada je 1968, na Olimpijskim igrama u Meksiku, Amerikanac Dik Fosberi izveo skok leđnom tehnikom koja je i danas u upotrebi. Fosberi je osvojio olimpijsko zlato. U terminologiji se ovakav skok zove fosberi stil.

Pages

Subscribe to RSS - Sport