Prvi album zrenjaninskog benda „Empathy Soul Project”

Submitted by Punjeni paprikaš on 12/10/2014 - 12:12

Empathy Soul Project - Pyrric Victory

Zrenjaninski trio Empathy Soul Project predstavio je svoj prvi studijski album pod nazivom Pyrrhic Victory na kom se nalazi jedanaest pesama.

Muziku, tekst i aranžmane za sve pesme uradio je bend, koji je takođe samostalno producirao album, radio miks i mastering. Za snimanje albuma je bio zadužen Vladimir Negovanović. Pesme su snimane u beogradskom studiju Sky tokom leta 2013. godine.

O albumu Pyrric Victory Nenad Radaković, frontmen, izjavljuje: „Album je rezultat višegodišnjeg rada benda. On je jedan od ciljeva koji smo sebi zacrtali, i posle velikog truda, želja, padova i uspona – on je tu pred vama. Pronalaženje izdavačke kuće je sledeći veliki korak koji hoćemo da napravimo. Želimo da ostvarimo saradnju sa ljudima koji će razumeti sve ono što predstavljamo; razumeti i na pravi način to prezentovati ljudima. Imamo planove i za promociju albuma van granica naše zemlje.”

Nenad je naglasio da je Empathy Soul Project ostao dosledan umetnosti i istraživanju, te da su sa prvobitnog kursa alternativnog roka skrenuli i uplivali u vode elektronike, noise rocka, dream popa, shoegazinga.

„Slušajte album, komentarišite, delite. Za vas smo ga uradili. Uživajte!” poručio je Nenad publici koja ih zna od ranije, ali i onima koji će ih tek otkriti pomoću ovog albuma.

Empathy Soul Project su: Nenad Radaković (vokal, gitara, bas gitara, synth), Rade Radojčić (vokal, gitara, bas gitara) i Predrag Papić (bubnjevi, perkusije, vokal).

Album se može preslušati na Jutjub kanalu benda:

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: