Oživljavanje Kabarea u Teatru 78

Submitted by Julija on 31/05/2017 - 13:22

001

[Fotografisao: Marko Živković]

Premijera mjuzikl predstave ,,Da li je Kabare kriv?’’ održaće se u sredu 31. maja u 19 časova u „Teatru 78“. Đaci Škole mjuzikla „Eudven“ vredno su radili kako bi dočarali atmosferu Kabarea i doprineli mjuzikl sceni u Srbiji.

Tokom večeri polaznici ove škole izvešće hitove iz dobro poznatih mjuzikla poput ,,Roxy’’ iz Čikaga, ,,Life is a Cabaret’’ Lajze Mineli, ,,New York’’ Frenka Sinatre, ,,Diamonds are girls best friend’’ Merlin Monro, ali i evergrin kao što je ,,What’s a woman’’ Vaje Kon Dios i slične numere.Svi likovi povezani su intrigantnom pričom o slavi i ubistvu u Kabareu, koju su zajedno osmislili mladi i entuzijastični amateri.

002

Režiju potpisuje Ninoslav Ćulum, a koreograf je Helena Petrović, koji su takođe i profesori u Školi mjuzikla „Eudven“. Scenografiju je radila Jana Petrović, a kostimograf je Ivana Vlašić, obe studentkinje Fakulteta Primenjenih Umetnosti. Mentorsku podršku u pevanju pružile su Mirjana Stojanović i Nataša Tasić-Knežević, profesorke pevanja.

Cilj Škole Mjuzikla Eudven jeste da okupi ljude kojipored svojih svakodnevnih zanimanja žele vredno da rade na oživljavanju mjuzikl scene u Srbiji i porade na svom samopouzdanju i talentima. Na kraju svake godine, oni svoje iskustvo i rad na sebi prenose publici kroz predstavu poput ove.

003

- Škola mjuzikla „Eudven“, iako postoji samo godinu dana, došla je do svoje velike premijere u „Teatru78“. Zaslužni za ovo su đaci škole, koji su predstavu gradili kroz svoju ljubav prema mjuziklima. Kritika društva i satira su uvek dobrodošli, još ako su prožeti zavodljivom muzikom, provokativnim kostimima i dobrim starim humorom, dobijamo formulu za večnu zabavu – izjavila je direktorka škole Lidija Vuletić.

Rezervacija karata se vrši putem telefona 0691302511.

004

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: