Spot Srđana Brankovića i Slađane Milošević - oni bi da odmore dušu

Submitted by Dragana Danicic on 10/08/2013 - 20:30

Srđan Branković i Slađana Milošević

U februaru ove godine, najveća dama balkanske rok muzike, Slađana Milošević - Sweety je u saradnji sa smederevskim metal bendom Alogia objavila spot za pesmu Izdaja (Ja bih da odmorim dušu). Međutim, ova pesma je nepravedno medijski zapostavljena, pa ćemo se u cilju podržavanja ovakve muzike poslužiti starom narodnom: "Najbolja reklama je ona od usta do usta!", jer kvalitetne stvari svakako nađu same svoj put.

Tekst ove pesme predstavlja kolaborativni uspeh pesnika Milana B. Popovića i Slađane Milošević. Pesma je objavljena na kompilacionom CD-u Vreme brutalnih dobronamernika, inače autorskom konceptu gospodina Popovića. Ako ste ljubitelj avangardne i nekomercijalne muzike, ova pesma će zadobiti vaše simpatije već na prvo slušanje. "Slađana je, svakako, jedan od najdražih umetnika sa kojima sam sarađivao. Poznajem njenu karijeru i smatram je za nekog ko je uvek bio ispred svog vremena, pa mi se veoma dopala ta ideja o zajedničkoj pesmi. Pored toga što je sjajan umetnik, Slađana je super čovek, sagovornik, izuzetno obrazovana i svestrana. Pesma je nekomercijalna i beskompromisna - napisana bez ikakvog tereta i želje da se dopadne bilo kome, izuzev nas samih." - prokomentarisao nam je njihovu saradnju Srđan Branković, producent i gitarista benda Alogia.

Spot je urađen u prepoznatljivom Alogiinom stilu - minimalistički, ali efektno. Zamračeni 3D ambijent koji odiše metal energijom, propraćen je zanimljivim outfitom Slađane, koja svakako da dominira svojim autentičnim vokalom, svirajući električnu gitaru. Interesantan podatak je da se u spotu pojavljuju članovi stare Alogiine postave: bubnjar Damir Adžić i basista Ivan Vasić. Pesma se našla na meti i negativnih i pozitivnih kritika, ali o ukusima ne vredi i ne treba raspravljati. Kome se dopadne, uživaće u sočnim rifovima, opijajućim solažama i dobrom tekstu. Kome se ne svidi, neka posluša pesmu još jednom, možda promeni mišljenje. Na kraju, svaka kritika je dobrodošla, jer se tako menja svet. A to je upravo ona energija koju pokreće pesma Izdaja.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: