Monodrama „Gledanje“ 8. marta u Madlenianumu

Submitted by Dragana Danicic on 06/03/2014 - 22:14

Monodrama „Gledanje“ 8. marta u Madlenianumu

Monodrama koja je na prvo gledanje ostavila publiku bez daha seli se 8. marta iz UK Palilula u Madlenianum. Bilo da ste poklonik ovog praznika ili ne, bilo da ste žena ili muškarac, za odlazak u pozorište i podršku kulturi ne treba vam povod. Zato smo o monodrami „Gledanje“ popričali sa glumicom Vanjom Milačić koja je udahnula život junakinji priče Veri Pavlović.

„Vera Pavlović je žena iz građanskog staleža onog starog i arhaičnog Beograda s početka 20. veka. Naizgled obična žena, sa veoma neobičnim konceptom života. Uspela je da svojim trajanjem oneobiči svoj život“, kaže Vanja. Monodrama autora Gorana Vučića, u režiji Milice Stojanović, jeste priča o jednom pogledu dvoje ljudi koji, zbog političkih i ideoloških različitosti u mišljenju svojih roditelja, nisu uspeli da se ostvare. Nikada nisu bili zajedno, a bili su jedno drugom najveća životna ljubav. „Vera Pavlović je svu svoju snagu crpla iz tog pogleda, odolevala teškoćama, borila se sa njima, doživela velike gubitke i odgajila svoju decu snagom tog gledanja. Zato je ova priča veličanstvena. Na sceni je pored mene i pijanista Nenad Paunović, koji zajedno sa mnom dočarava specifični ukus nekadašnje beogradske aristokratije. Drago mi je da je uprava pozorišta Madlenianum prepoznala ovu predstavu kao deo svoje estetike. Hvala im na nesebičnom gostoprimstvu i čuvanju predstava. Kod njih na repertoaru je i predstava Frida Kalo u kojoj igram već osam sezona, i uvek se traži karta više. Sigurna sam da će i „Gledanje“ imati identičan tretman i trajanje“, zaključuje Vanja.

Predstava će biti izvedena u 20 h na maloj sceni ovog renomiranog pozorišta, a oštro fotografsko oko Aleksandra Dmitrovića zabeležiće i ovekovičiti na svojim fotografijama ovu priču prožetu jakim emotivnim nabojem i onim čuvenim dilemama koje postoje u svakom od nas – da li je „ljubav lepa samo dok se čeka“ i da li su platonske ljubavi najjače.

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: