Buka sa severa

Submitted by Anja Milovanović on 02/10/2013 - 18:23

Buka sa severa

Nakon četvorogodišnje pauze, Satyricon se vraća na black metal scenu! Devetog septembra na evropsko, a sedamnaestog na američko tržište izašao je novi album, Satyricon. Na albumu je deset potpuno novih pesama, sa još tri dobro urađena miksa.

Osmi studijski album Satyricon-a među fanovima izaziva podeljene reakcije. Ljubitelji stare škole black metala deluju prilično razočarano novim albumom i „odustaju” od slušanja Satyricon-a, ako je verovati komentarima na Youtube-u. Ipak, Satyricon se visoko kotira na severnjačkim muzičkim čartovima (čak prvi na norveškoj VG-listi!). Oni skloniji avangardnom black metalu uglavnom tvrde da je ovo nešto najbolje što je norveški dvojac kreirao još od albuma Now, Diabolical iz 2006.

Ovo je album koji će vam se dopasti na drugo slušanje, sa odličnim, prepoznatljivim instrumentalima i rifovima, ali i dalje nije među najboljim izdanjima ovih norveških blekera. Dobar je kao pozadinska buka dok radite nešto drugo. Ipak, album je vredan slušanja, a lepo iznenađenje je pesma Phoenix, u kojoj je vokal Sivert Høyem.

Ocena: 3+
Favoriti: Voice of Shadows, Phoenix, Nekrohaven, Natt.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: