Bates Motel (2013- )

Submitted by Mladen Reljanović on 26/05/2013 - 16:23

2

Nova serija koja je uzdrmala publiku širom svijeta. Osamnaestog marta premijerno je prikazana prva epizoda „Prvo sanjaš, onda umreš“ (originalno „First You Dream, Then You Die“) u produkciji Universal Television za A&E i imala je preko tri miliona gledalaca. Studio je odbio da snima pilot epizodu i odmah su potpisali ugovore za snimanje deset epizoda.

Priča je prethodnica događajima iz kultnog filma Alfreda Hičkoka „Psiho“ koji je popularan i posle pedeset godina. Radnja je smeštena u dvadeset i prvom veku u motelu koji je kupila udovica Norma Bejts posle smrti svog muža. Useljava se sa sinom Normanom i već prvih dana doživljava neugodnosti koje nije očekivala.

Priča se zasniva na dešavanjima u malom gradu u Oregonu čija se ekonomija zasniva na poljima marihuane i skoncentrisana je na uticaj dešavanja na Normu i Normana. Takođe se prikazuje poremećeno blizak odnos majke i sina i uticaj tog odnosa na ponašanje Normana koji je drugi na listi stotinu najvećih negativaca u istoriji filma, posle doktora Hanibala Lektera.

1

Popularnost nove serije se ogleda i u činjenici da je najavljena i druga sezona koja bi takođe bila sačinjena od deset epizoda, i prikazivaće se od aprila sledeće godine.

Pisac serije kaže da je „Motel Bejts“ inspirisan popularnom serijom iz devedesetih – „Tvin Piks“. I dodaje da je ta serija bila genijalna ali je ukinuta nakon tridesete epizode, „Naš plan je da snimimo preostalih sedamdeset.“, kaže Karlton Kuse.

Glavne uloge su poverene Frediju Hajmoru, koji odrađuje briljantan posao glumeći psihički nestabilnog Normana Bejtsa, dok njegovu majku Normu glumi izuzetno talentovana Vera Farmiga.

Zaštitne reči serije su: „Dečakov najbolji prijatelj je njegova majka“, što je citat iz Hičkokovog filma i zauzima pedeset i šesto mesto na listi stotinu najpoznatijih citata u istoriji filma.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: