"Vikings" - mini serija na kanalu History

Submitted by Bogdan Panović on 01/03/2013 - 23:59

Na kanalu History do sada je bilo moguće pogledati dokumentarne serije i dokumentarne filmove kao i rijaliti programe uz svega par mini serija koje su originalno pisane za televiziju, ali od 3. marta gledaoci će imati priliku da prate novu seriju, istorijsku TV dramu koja će se sastojati od 9 epizoda, epsku priču o nasilnom svetu Vikinga i njihovim putovanjima.

Serija će se fokusirati na istorijsku ličnost uz koju se vezuju i mnoge legende, vikinškog vođu iz 9. veka, Ragnara Lodbroka. Njemu se pripisuju brojni pljačkaški pohodi po zapadnoj Evropi od kojih je najpoznatiji onaj iz 845. na Pariz. U seriji on će biti prikazan kao mladi vikinški ratnik željan da otkrije nove obale i nove civilizacije preko okeana i glumiće ga australijski glumac Trevis Fimel. Među ostatkom glumačke ekipe svakako je najpoznatiji Gabrijel Bern.

Serija je snimana u Irskoj i okupila je solidnu ekipu iza kamere. Kreator serije je Majkl Hirst, poznat po scenarijima za dva filma o engleskoj kraljici Elizabeti I, Elizabeth (1998) i Elizabeth: The Golden Age (2007), ali i kao tvorac serije The Tudors i producent serije The Borgias. Potrebno je ipak napomenuti da sva ova dela nisu u potpunosti istorijiski verna jer su se autori često odlučivali za slobodnu interpretaciju istorijskih događaja i ličnosti u cilju boljeg dramskog prikaza. Tako nikako ne treba ni od serije Vikings očekivati stoprocentnu tačnost. Prve tri epozode je režirao Šveđanin Johan Renk poznat po radu na popularnim serijama The Walking Dead i Breaking Bad a direktor fotografije je Džon Bartli (X-Files, Lost). Još nekoliko članova ekipe je radilo na pomenutim serijama The Tudors i The Borgias.

Ispod možete pogledati uvodnu špicu i kratku najavu serije:

 

 

Napomena: 
Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: