Đokara, „Gnjurci” i „More”

Submitted by Dragana Danicic on 08/07/2014 - 13:40

Đokara, „Gnjurci” i „More”

Glavna tema svakog leta je, naravno, more. Tim povodom, „Đokara i Gnjurci” su izbacili spot za istoimenu pesmu. „Ako se zajebeš i poslušaš je dva puta, ima da te vozi po mozgu danima”, kaže, u svom maniru, Aleksandar Đorđević, frontmen.

I, priznajem, u pravu je. „More” je hitična i, na prvo slušanje, vesela oda lepim ženama i dobrom letnjem provodu. Scene obrenovačkih poplava kojima spot obiluje nose, međutim, drugu poruku. A ona je onakva kakva vi shvatite da je, baš kao i sve što Đokara uradi. „Spot smo snimali prošle godine u Budvi, raznim telefonima, čak i VGA kamerama, neobavezno, neprofesionalno i opušteno. Ja sam Obrenovčanin i živim u Obrenovcu. Neke snimke sam skinuo sa neta, mada imam i privatne snimke koji nisu dobri kao ovi u spotu. To je moje obrenovačko more. Nemamo para za pravo, pa smo dobili ovo. Socijalno more od mulja, blata i govana iz kanalizacije.”

Nakon pesme „Milfovi”, uradili su nešto u totalno drugačijem pravcu, čak, neobično za ovaj „porno-folk bend”, mnogo manje kontroverzno, ali svakako originalno.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: