Turistička grupa Haile Selasije otvara zvaničnu stranicu na Fejsbuku

Submitted by Igor Markovich on 15/08/2013 - 20:20

Turistička grupa Haile Selasije

Putovanje Turističke grupe Haile Selasije po Rumuniji i Makedoniji donelo je sa sobom pregršt prelepih utisaka i novih prijateljstava. Po već ustaljenom običaju i tradiciji, sa veoma niskim budžetom po osobi i zajedničkom solidarnom organizacijom puta, uspeli smo da provedemo nezaboravne trenutke.

Odlazak u Rumuniju doneo je podosta iznenađenja. Prvo što se dalo uočiti jeste svakako brzina i očuvanost železnica koja za nekoliko stepenika prevazilazi onu u Srbiji. Mnogo značajnije od prethodnog je svakako prijateljski i prisni odnos koji Rumuni imaju prema turistima i, generalno, ljudima iz Srbije, što je možda i vrlo retka pojava u okonlim zemljama, komšinicama naše zemlje. Uz to (često najvažnije za turiste) cene su u Rumunije za džep državljanina Srbije izuzetno pristupačne, pa su čak u Bukureštu (i ostalim) mestima na znatno nižem nivou, dok su usluge praktično „evropskog ranga”. Iako se zvanično tvrdi da se broj turista iz Srbije naglo povećava u Rumuniji, to ne znači da je ova destinacija zaživela kao popularna. Modernost Bukurešta, izuzetnost, očuvanost i vrednost Brašova i privlačnost rumunske obale Crnog mora dovoljan su razlog da posetite Rumuniju i uživate u čarima njenih lepota. Od fascinantnih zamkova, starih objekata i spomenika, pa sve do bogatih muzeja i urnebesnog noćnog života, biće dovoljan dijapazon razloga da posetite one stvari koje je naša grupa imala prilike da vidi. Naročito je važno pomenuti more, čiji kvalitet se ne razlikuje od bugarskog primorja.

Plaža u Mamaji, Konstanca

Svoju letnju turneju završili smo posetom glavnome gradu Makedonije – Skoplju. Projekat „Skoplje 2014” punom parom se dovršava i već sada čini ovaj grad jednom od najpopularnijih balkanskih turističkih destinacija. Novoizgrađena velelepna zdanja, trgovi, spomenici i muzeji pretvorili su Skoplje u jednu sasvim novu, blago rečenu, metropolu. Iako strani i domaći stručnjaci i laici nazivaju ovaj projekat kičerajskim i istorijski paradoksalnim, iz ugla turista Skoplje izgleda sjajno. Kombinacija čaršijskog, antičkog i moderne arhitekture neće vas ostaviti ravnodušnim. Kao i u Rumuniji, turisti iz Srbije su uvek prijateljski dobrodošli i uvek su na dobrom glasu. Cene su slične kao i u Srbiji, sa nekim nijansnim razlikama. Sve u svemu, ukoliko želite da provedete kvalitetan vikend, preporučujemo da posetite srce Balkana – Skoplje.

Arheološki muzej, Skoplje

Nakon uspešnih putovanja u Bukurešt, Brašov, Konstancu i Skoplje, turistička grupa Haile Selasije želi da se proširi i na efektivniji način popularizuje ciljeve i ideje koje promoviše. U tom smislu je otvorena zvanična stranica na društvenoj mreži Fejsbuk, jer će upravo tako ova grupa postati pristupačna velikom broju ljudi. Voleli bismo ukoliko biste pratili odnosno lajkovali sledeću stranicu, jer se već za kraj septembra/početak oktobra priprema vrlo interesantna, a pre svega jeftina, destinacija:

https://www.facebook.com/HaileSelassieGroup

Pridružite se našoj družini i steknite nova poznanstva, upoznajte nove predele i prikupite nova iskustva, SA NAMA!

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: