Humanitarna svirka za Lanu Nikolić: „Block Out”, „BANDX”, „Plutonia” i „Vrane Kamene” u URMUS-u

Submitted by Dragana Danicic on 30/01/2014 - 13:41

Za Lanu

6. februara u prostorijama URMUS-a biće održan humanitarni koncert za Lanu Nikolić, koja boluje od aplastične anemije. Ulaz je slobodan, ali je prilog poželjan. Bendovi koji će nastupati su BANDX (AC/DC tribute), Plutonia, Vrane Kamene i Block Out. Sa nekima od njih popričali smo o zalaganju rokera za humanitarne akcije, kao i o njihovim bendovima.

„Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu organizatora da učestvujemo u humanitarnoj akciji za Lanu. Podrška benda Plutonia kad je ovakav povod u pitanju nikad neće izostati. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovom nizu humanitarnih koncerata, jer Lani treba sva pomoć koju joj možemo pružiti. Lečenje je tek započelo. Zauzvrat dobijate puno srce jer ste pomogli nekome ko to stvarno zaslužuje, a sjajna energija i dobar provod su zagarantovani, čim nastupaju najbolji od najboljih beogradske rok scene. Naša želja je da nam se Lana što pre vrati zdrava i vesela, i da joj, čim malo poraste, napravimo veliku svirku dobrodošlice sa svim muzičarima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji”, kažu članovi benda Plutonia, koji postoji već dvanaest godina. Sastavljen je od iskusnih muzičara i iza sebe ima stotine klupskih svirki i brojne bajk skupove. Repertoar se sastoji od stranih i domaćih rok i hard rok kavera. Nakon dve godine pauze, vratili su se na klupsku rok scenu, pojačani novom pevačicom Anom Milutinović i basistom Markom Glavanom, a bend čine još i gitarista Zlatko Bokun i bubnjar Siniša Krivokapić.

Iskoristili smo priliku i da sa Aleksandrom iz Vrana Kamenih popričamo o novim singlovima koje ćete čuti na svirci. „Ovih dana smo izbacili dva singla, „Tvoje oči – moje ruke“ i „Svih ovih godina“, kao potvrdu da Vrane Kamene uvek drže datu reč. Singl „Svih ovih godina“ ujedno je i najava EP-a koji je u pripremi, a nosiće isti naziv. Vrane objavama ova dva singla najavljuju puno toga što će uslediti ove 2014, koja će očito biti godina Vrana, sudeći bar po početku. Pokažite koliko je veliko vaše srce, zarad Laninog srca, i pokažimo da ovaj grad ume bolje i više! Naša muzika je istina. Mi sviramo život i život svira kroz nas, nema tu laži, niti prevare. Stoga vam mogu reći samo jedno: „Pogledaj sad, zapamti dobro ko si i šta si, s kim si i gde si... Svih ovih godina.”

U međuvremenu, dok čekate svirku, humanitarni SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022 i aktivan je u svim mrežama. Cena poruke je 100 dinara. Dođite na svirku, dobro se provedite i ujedno pomozite – srpskoj rok sceni da opstane, a maloj Lani da ozdravi i upozna lepšu stranu života.

Najavu događaja može te naći na linku:

https://www.facebook.com/events/604955336225304/?ref_dashboard_filter=upcoming

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: