Two Steps From Hell

Submitted by Maja Simić on 25/06/2013 - 12:51

1

Ne znam za vas, ali ja se uvek obradujem kada otkrijem neki novi zvuk, kada je u pitanju muzika. Bio je to jedan od onih dana surfovanja sajtom Youtube, bez nekog cilja, kada ni sami ne znate kako stignete do nekog kanala. Jedan video me je vodio do drugog i tako sam otkrila Two Steps From Hell.

Iza ovog projekta stoje muzičari Thomas Bergersen i Nick Phoenix, koji su 2006. godine počeli zajedno da komponuju muziku za filmske trejlere. Ovo su neki od filmova na kojima su radili: „Harry Potter“, „Star Trek Into Darkness“, „The Dark Knight“, „X-Men Origins: Wolverine“, „Pirates of the Caribbean: At World's End“, „The Twilight Saga: Eclipse“, „Hugo“, „Prince of Persia“. Do 2010. muzika koju su pravili je bila dostupna samo filmskim producentima, a tada su na zahtev fanova izdali prvi studijski album, „Invincible”. Posle ovog albuma izdali su još dva, „Archangel” i „Skyworld”. Njihov prvi album na putu je da postigne zlatni tiraž. Thomas i Nick nisu očekivali ovako veliki uspeh i dobru prodaju njihovih albuma, pa im je zbog toga izuzetno drago. Kako sami kažu, podrška koju dobijaju od fanova širom sveta im je najveća inspiracija i motivacija da i dalje nastave sa komponovanjem dobre i kvalitetne muzike.

2    3

Ono što Two Steps From Hell izdvaja od drugih jeste sam naziv, koji vas intrigira i tera da saznate nešto više, a tu je i grafika na njihovim albumima za koju je zadužen Steven R. Gilmore. Iako u nazivu spominju Pakao, slobodno mogu da kažem da vas njihova muzika vodi do Raja. U pitanju je dinamična muzika, puna ritma, obojena emocijama, baš sve ono što filmski trejler sadrži u sebi. To je zvuk snage, nade i snova. Dok slušate njihovu muziku imate osećaj da možete uraditi skoro sve. Granice ne postoje, a strah nestaje. Tako da toplo preporučujem svima kojima treba motivacija i malo ohrabrenja, dok učite, idete na ispit, na razgovor za posao, počinjete sa dijetom ili se upravo spremate da zaprosite devojku, jer kako glasi njihov moto „Music makes you brave”, tj. „muzika te čini hrabrim“.

Ako sam vas barem malo zainteresovala da i sami saznate nešto više, posetite njihov zvanični sajt http://www.twostepsfromhell.com/ ili Youtube kanal http://www.youtube.com/user/TwoStepsFromTheMusic

Dobra vest je i da su ovog meseca održali svoj prvi koncert, što nam pruža nadu da ćemo ih možda jednog dana slušati i u Beogradu.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: