Helly Cherry Web Magazin proslavio 12 godina rada

Submitted by Punjeni paprikaš on 22/05/2015 - 10:58

kolaz

Web magazin posvećen alternativnoj i andergraund kulturi Helly Cherry (www.hellycherry.com) pre nekoliko dana proslavio je svoj 12. rođendan.

Sajt je počeo sa radom 20. maja 2003. godine, kao jedno od prvih glasila tog tipa na našim prostorima.
Sve do danas ostali su istrajni u promociji zanimljivih i kvalitetnih pojava na regionalnoj muzičkoj, filmskoj, strip, umetničkoj i literarnoj sceni. Iza njih je više hiljada priloga u vidu intervjua, recenzija, koncerata, kolumni,... Za sve ove godine kroz magazin je prošao veliki broj bendova, strip autora, fanzinaša, pisaca, umetnika, reditelja, glumaca.

Pre par meseci usledio je kompletan redizajn sajta i promena vizuelnog identiteta. Novi sajt je danas prilagođen aktuelnim trendovima i potrebana čitalaca.

Kao i prošle godine kada su povodom svog rođendana objavili Zbornik „Volim da letim“, i ove godine rešili su da svojim čitaocima poklone elektronsku knjigu „Ulični hodač“ koja se bavi grafitima i uličnom umetnošću. Na 180 strana naći ćete prikaz razvoja ulične umetnosti od antičkih vremena do danas, sve vidove ulične umetnosti, kao i njene najznačajnije domaće i strane predstavnike.

Ulični hodač

Uz obilje linkova i referenci knjiga će svakako predstavljati pravi način za ulazak u ovaj svet. Poseban značaj ove knjige je što predstavlja jedno od prvih dela ovog tipa na našim prostorima koje je posvećeno ovom vidu umetnosti.

Knjigu „Ulični hodač“ možete skinuti sa adrese: http://www.mediafire.com/download/xqq6eht4ctgyeyp/Uli%C4%8Dni+hoda%C4%8D.pdf.

U Helly Cherry redakciji najavljuju nove rubrike i serijale tekstova, i pozivaju sve zainteresovane za predstavljanje na njihovom sajtu da im se jave.

Sajt možete pratiti na www.hellycherry.com, putem njihove fejsbuk stranice www.facebook.com/hellycherry, ili tviter naloga www.twitter.com/hellycherryzine.   

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: