„Olympus Has Fallen”

Submitted by Goran Popović on 04/03/2013 - 20:22

olimp1

Nakon oficijalnog trejlera objavljenog u januaru, nedavno je prikazan novi skup isečaka iz predstojećeg akcionog trilera Olympus Has Fallen. Radnja se vrti oko bivšeg, osramoćenog, ali i elitnog državnog telohranitelja Majk Bening, kojeg će tumačiti Džerard Batler. Proganjan greškama iz prošlosti, i osećajući se lično odgovornim za smrt prethodnog predsednika, Bening će dobiti neočekivanu priliku da ispravi stvari i povrati izgubljeno poverenje. Tokom teroristističkog napada na Belu kuću, dogodilo se naizgled nezamislivo, zarobljen je vodeći čovek Sjedinjenih Država (Aron Ekhart). Slučajno se zatekavši na pravom mestu u pravo vreme, odbačeni veteran će u sadejstvu sa nacionalnom sigurnošću i njihovim staloženim predvodnikom (Morgan Friman), pokušati da razreši kriznu situaciju.

olimp2

Filmova koji se bave zlim teroristima i ugražavanjem svete američke autonomije nikad dosta, makar kada je u pitanju tržiste Sjedinjenih Država. Priča o povratku rezigniranog junaka je takođe nebrojano puta viđena. Čak iako postoje inovativni segmenti, treba napomenuti da se gotovo istom tematikom bavi još jedan film čija je premijera zakazana za ovu godinu. Radi se o tvorevini Rolanda Emeriha White House Down, gde će ulogu predsednika tumačiti Džejmi Foks. Prikazati dva filma sa identičnom radnjom u razmaku od par meseci je ravno apsurdu. Sve u svemu, ono što sigurno možemo očekivati je mnogo akcije i eksplozija, sudeći po trejlerima. Dalje kritike treba sačuvati do premijere.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: