Mika Hakinen udahnuo život i postao šampion!

Submitted by Aleksandar Mili... on 05/11/2013 - 19:56

3 - Mika Hakinen

Uvek odmeren, povučen, malo pričljiv. Bio je jedan od najznačajnih ličnosti u svetu Formule 1 i automobilskog sporta uopšte. Krasila ga je borba do poslednjeg atoma snage. Uprkos teškoj nesreći 1995. godine u Adelaidu, Australija, uspeo je da se oporavi neverovatnom brzinom, i da 1998. i 1999. godine osvoji titule šampiona sveta. Podvig koji je među ljubiteljima Formule 1 bio vredan divljenja.

Govorimo o Miki Hakinenu, finskom vozaču koji je rođen u Vanti (Finska) 28. septembra 1968. godine. Hakinen je prve korake u kartingu napravio sa svega 5 godina. Iako je na premijeri (imao 5 godina) izazvao incident, iz kog je izašao nepovređen, njegovo opredeljenje je i dalje bilo da život posveti automobilskom sportu.

U svet Formule 1 ulazi 1991. godine kao vozač Lotusa i zvanični šampion Britanske Formule 3 iz 1990. godine. U tom šampionatu je na 17 trka zabeležio 10 pobeda i 11 pol pozicija. Debi u najbržem karavanu imao je na Američkom Gran Priju u Feniksu, Arizona 10. marta 1991. godine. Trku je završio na 13. mestu. U prve dve godine, u bolidu Lotusa, Hakinen nije zabeležio značajnije rezultate. U Meklaren prelazi 1993. godine, za koji će voziti poslednje tri trke šampionata, ali u kom će okončati uspešnu karijeru 8 godina kasnije. Prvi podijum (3. mesto) ostvario je 1. maja 1994. godine na stazi Imola u San Marinu. Nije se radovao sjajnom rezultatu, oči su mu bile pune suza i tuge. Verovatno najtragičnijeg dana u svetu Formule 1, nekoliko krugova po početku trke, poginuo je brazilski automobilista Ajrton Sena, po ocenama navijača, medija, kolega, ikona ovog sporta. Definitivno dan koji će Mika Hakinen zauvek pamtiti.

2 - Mika Hakinen

Najteži trenutak u životu finskog automobiliste desio se u poslednjoj trci sezone 12. novembra 1995. godine, kada je u Adelaidu, u Australiji doživeo tešku nesreću i u izuzetno teškom stanju, životno ugrožen, prebačen u bolnicu. Lekari su se borili za njegov život. Hakinen je dobio najvažniju životnu utakmicu, oporavio se veoma brzo i spreman dočekao početak nove sezone, u kojoj je kraj dočekao na 5. mestu. Presudan trenutak u karijeri Mike Hakinena dogodio se oktobra 1997. godine, kada je Finac ostvario prvi trijumf u najbržem karavanu, na trci za Veliku nagradu Evrope, koja je vožena u španskom Kserezu. Naredne dve godine, Mika Hakinen će vladati Formulom 1 i steći veliki broj fanova širom sveta. Poslednju trku u šampionatu F1 vozio je 14. oktobra 2001. godine na stazi Suzuka u Japanu. Oprostio se 4. mestom. Hakinen se povukao u 31. godini, a kao razlog naveo je želju da se posveti porodici. Istakao je i da ne želi da rizikuje bilo kakvu povredu.

1 - Mika Hakinen

Iako se u godinama koje su sledile, često spekulisalo o povratku Mike Hakinena u bolid Formule 1, to se nije dogodilo. Finac se u periodu od 2005. do 2007. godine oprobao u DTM šampionatu, nastupajući za Mercedes. Za tri godine, na 31. trci pobedio je 3 puta i u 3 maha startovao je sa pol pozicije.

Iz Formule 1 otišao je kao dvostruki šampion sveta (1998, 1999) i kao vicešampion iz 2000. godine. U 11 sezona nastupao je za samo dva tima, Lotus i Meklaren. Učestvovao je na 165 trka, zabeleživši 20 pobeda, 26 pol pozicija, 51 podijum, 25 najbržih krugova. Najviše trijumfa (3), ostvario je u Španiji (1998-2000). Osvojio je ukupno 420 bodova.

U privatnom životu ima troje dece, sina i ćerku iz braka sa Erjom Honkanen (razveli se 2008. godine) i ćerku iz veze sa Čehinjom, Marketom Remešovom.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: