58. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Submitted by lilo on 16/10/2013 - 13:31

sajam knjiga

Krajem oktobra (20 - 27) održava se 58. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Sa ciljem da predstavi izdavačke produkcije srpskih i inostranih izdavača, prostorije Beogradskog sajma (hala 1, hala 4, hala 1a i hala 2, nivo a) obilovaće mnogobrojnim svetski poznatim naslovima, ali i dostignućima još neafirmisanih umetnika. Počasni gost ovogodišnjeg Sajma biće Poljska.

Cene karata iznosiće 250 dinara (pojedinačna) i 150 dinara (grupna). Kako bi svet knjiga i dalje mamio mlade, organizatori svake godine odrede jedan dan baš za njih. Ove godine to će biti četvrtak, 24. oktobar, a cena ulaznica za školarce iznosiće 150 dinara. Takođe, postoje i porodični dani (21. i 22. oktobar) kada roditelji i njihova deca uživaju posebne popuste.

Svake godine organizuje se i dodela nagrada i to za: izdavača godine, izdavački poduhvat godine, dečju knjigu godine i najlepšu knjigu. Pored ovih, od 2007. godine dodeljuje se i nagrada za strane izdavače koji promovišu našu književnost pod imenom „Dositej Obradović”.

Na zvaničnom sajtu Sajma svi zainteresovani mogu se dodatno informisati.

http://www.beogradskisajamknjiga.com/active/sr-latin/home/levi_meni/sajam_knjiga_2013.html

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: