Koncertna promocija novog albuma grupe „Kazna za uši” u Novom Sadu i Beogradu

Submitted by Punjeni paprikaš on 23/02/2015 - 15:16

U subotu, 28. februara sa početkom u 21h, grupa Kazna za uši će održati kocertnu promociju albuma Nova zora u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) uz podršku bendova Dž!Dž! (Beograd) i Plišani Mališan (Gornji Milanovac). Dan ranije, 27. februara održaće i zajednički koncertu u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

KAZNA ZA UŠI

Beogradski bend Kazna za uši poslednji album objavio je pre 15 godina. Zaista je bilo krajnje vreme da članovi grupe ponovo uđu u studio i naprave novi. To se i dogodilo. Bend će predstaviti novi album pod nazivom Nova zora.

„U vrema kada je Kazna za uši objavila svoj prethodni album, zemlja u kojoj živimo zvala se SR Jugoslavija, festival Exit još nije ni postojao, a Crvena zvezda bila je prvak države u košarci. Celih petnaest godina bez izdanja jednog od omiljenih 'brzih bendova Srbije' 90-ih, priziva u sećanje davni, ponovo aktuelni slogan: 'Srce nam se suši bez Kazne za uši!“, kaže Ivan Tokin.

Kaznu za uši, kao i poslednjh skoro 30 godina, predvodi Ivek Van Đorđević, pevač i gitarista, a pored originalnog basiste Rudolfa Cibulskog, u grupi su još i klavijaturista Boris Eftovski i bubnjar Vladimir Markoski.

Nova zora sadrži 11 pesama, od kojih su dve snimljene uživo, u januaru 2011. na koncertu u klubu„Akademija“, dok su dve obrade pesama iz repertoara legendarnog beogradskog garažnog benda Robna kuća.

Novi album Kazne za uši možete da preslušate na ovoj adresi www.deezer.com/album/9139857

Dž!Dž!

Dž!Dž! je nastao 2005. Tokom karijere su odsvirali mnoštvo koncerata po Srbiji, kao i neke po regionu, od kojih se izdvajaju 2012. na Exitu (Fusion Stage), Jelen Live na Kalemegdanu ispred Geri Mura i Happy Mondays, Long Night u Domu Omladine... Do sada su izdali album A onda stanem i razmislim... U pripremi je novi album. Singlovi „Gluvi dan“ i „Buđenje“, koji ga najavljuju, su ostavili odličan utisak na kritičare i dospeli na prva mesta regionalnih top lista. Izlazak novog albuma se očekuje uskoro. Ceo Dž!Dž! studijski rad možete preslušati, kao i preuzeti na njihovom Bandcamp profilu na ovoj adresi http://dzdzserbia.bandcamp.com/. Socijalno su i ekološki angažovani. Njihovu svirku su mnogi okarakterisali kao eklektični rok.

PLIŠANI MALIŠAN

Plišani Mališan je formiran 2005. godine u Gornjem Milanovcu stvarajući na lokalnoj sceni, u to vreme sasvim novi zvuk. Vremenom je bend uspeo da dođe i do drugih gradova u Srbiji i ostavi u svakom od njih poruku da za rokenrol ima nade. Najveći uspeh za bend je pobeda na Jelen demofestu u Banja Luci 2011. godine gde osvajaju prvu nagradu koja je omogućila profesionalan studio, i spot za pesmu MC3 na MTV Adria. Kao i snimanje prvog albuma gde je producent Boris Mladenović. Album mozete preslušati i preuzeti na sledećoj adresi:https://plisanimalisan.bandcamp.com/. Na pitanje šta sviraju, odgovor je Rock and Roll. Pojavljuju se kao predgrupa velikim bendovima kao sto su KKN, Darkwood Dub, Psihomodo Pop, Jarboli, Bjesovi... Drugi album je snimljen i očekuje se da će se pojaviti ove 2015. godine da obeleži 10. godina rada benda.

Prodaja ulaznica:

Beograd: Ulaznice po ceni od 400 dinara (pretprodaja) i 600 dinara (na dan koncerta) možete kupiti putem servisa Eventim i Felix Shop-a od srede, 4. februara.

Novi Sad: Ulaznice po ceni od 300 dinara možete kupiti na veče koncerta na ulazu u klub.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: