Čokoladna revolucija!

Submitted by Branka K. on 10/10/2013 - 19:13

 cokoladni neredi

Možda ste ovih dana na internetu primjetili sjajnu zamisao Mostaraca. Čokolada, ne samo kao sjajni pokretač pozitivnog raspoloženja, već čokolada kao simbol mira, pomirenja, vjere u svjetliju budućnost, simbol druženja i širenja pozitivne energije. Mostarsko udruženje PLUS drugi put zaredom organizuje Čokoladne nerede”.

Čokoladni neredi” su održani 3. oktobra ove godine na Španskom trgu u Mostaru. Članovi udruženja su se okupili na trgu sa čokoladnim slasticama koje su dijelili svim građanima.

Pored samog dijeljenja čokolade, takođe su se i družili, razgovarali, razmjenjivali iskustva sa svakodnevnim prolaznicima.  Takođe, u sklopu ove akcije, održana je i humanitarna akcija za napuštenu djecu i djecu sa posebnim potrebama, kao i skromniji zabavni program. 

Ovoj izuzetno slatkoj i pozitivnoj akciji pridružili su se i aktivisti iz Sarajeva. Oni su, u isto vrijeme, dijelili slatkiše prolaznicima, ali i široke osmijehe i tople zagrljaje.

Zamisao Mostaraca je bila da se građani okupe sa obe strane obale, na mjestima gdje su obično izbijali neredi, tuče i razni drugi negativni događaji. Ovoga puta su željeli prirediti nešto pozitivno i vedro na tim mjestima, ali i u današnje vrijeme kada i nema mnogo povoda za radost.

Sitnicom, poput dijeljenja čokolade, htjeli su da pokažu ostalima kako se sa malo volje i truda može nekome izmamiti osmijeh i uljepšati dan. No, ovom akcijom žele i da prenesu poruku mira, NEnasilja, tolerancije, solidarnosti, humanosti.  Ovo je bila i dobra prilika za nova poznanstva, opuštene razgovore, pozitivne razmjene mišljenja, vesela druženja..

Njihov cilj je da se akcija što više proširi, i da se prenese ova lijepa, slatka poruka svijetu.

Nadamo se da će njihova ideja zaživjeti i donijeti još ovakvih čokoladnih susreta.

 

 cokoladni neredi sarajevo

cokoladna revolucija mostar

chocolution

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: