Koncert grupe „Bolesna Štenad” u Novom Sadu

Submitted by Punjeni paprikaš on 20/02/2015 - 01:23

Bolesna Štenad

U petak, 20. februara sa početkom u 22h, grupa Bolesna Štenad će održati koncert u Omladinskom centru CK13 (Vojvode Bojovića 13) u Novom Sadu uz podršku bendova Tetrapank i Skupljeni na brzinu.

Najnoviji spot grupe „Život je lep“ našao se na mnogim regionalnim top listama, dobro prihvaćen od strane publike i kritike. Aktuelni singl „Pank nije umro“ više nedelja u samom vrhu radijske top liste „Diskomer“ gde je jedno vreme proveo i na prvom mestu.

„Ova stvar kao da je posveta još jednim predstavnicima životinjskog carstva, Pekinškoj patki – jednostavno, bučno i drčno i s odličnim, zajebantskim tekstom o tome kako je propao punk u zemlji Srbiji (kad ga svatko sluša). Novi album će uskoro van i mogao bi dobro protresti punk scenu preko.“– Hadžo (zlihadzo.com)

„Posle mikroplanetarnog uspeha prvog albuma i hita 'Infostan', Štenad spremaju drugi album dajući svima do znanja da su tu da ostanu i strpljivo čekaju da se nekom smrkne verujući u staru poslovicu – Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane!“, prenosi član benda Lama.

Tetrapank

Novosadski punk’n’roll bend, koncertno aktivan od 2005. Inspiraciju pronalaze u energiji i stavu izvornog panka i čvršćeg rokenrol zvuka, ali i u new wave senzibilitetu. Šira javnost je imala priliku da ih upozna na kompilaciji Neki noviji klinci (PGP-RTS 2007) gde se bend predstavio pesmom„Lepa profina kći“.

U 2008. snimaju maxi singl „Jeftina Zabava“, a 2009. „Cenzurisan“ i promovišu ih u sopstvenoj režiji.

Iste godine su nominovani za mladi bend godine od strane muzičkog portala Popboks i emisijeHit dana radija 202. U međuvremenu, nižu se koncerti, a upravo je nastup uživo najbolja referenca i adut Tetrapanka.

SNB

SNB (Skupljeni na brzinu) je osnovan 1995. godine u banatskom mestu Novi Kneževac. Prva postava: Ivica Petrić (gitara, vokal), Bojan Malek (bas), Milorad Pavlov (bubanj). Prvi album (sa 12 autorskih pesama) pod nazivom Provincijalna urbanizacija smo objavili 2000. godine za nezavisnu izdavačku kuću „You Against Me Records“ iz Novog Sada. Takođe imaju snimljenih 5 novih pesama kao demo za drugi album koji je u pripremi. Sa pesmom „Ska“ predstavljeni su na kompilaciji Ska Factor Positive izdatoj u Sloveniji 2003. godine na kojoj se nalaze ska bendovi iz čitavog regiona. Iza sebe imaju preko stotinu nastupa širom Srbije i nekoliko nastupa u inostranstvu: Ska festival u Budimpešti, gosti na promociji albuma Direktora Lesli se vraća krući u KST-u u Beogradu, promocija emisije Larmanje u klubu Enter (ex Kapija) u Novom Sadu, Club Quarter, SKCNS Fabrika… Trenutno živimo i radimo u Novom Sadu. Od nastanka benda do danas dolazilo je do promena članova i nekoliko kraćih pauza u radu, ali je suština ostala ista: energično, kratko i jasno. U novoj postavi su snimljene tri nove pesme od kojih je za pesmu „Grad“ snimljen i spot.

Ulaznice po ceni od 300 dinara možete kupiti na veče koncerta na ulazu u klub.

 

Život je lep"http://youtu.be/mdC3Hif7dO0

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: