AV-Test institut podelio nagrade za bezbednost na internetu

Submitted by Julija on 21/02/2017 - 11:33

AV-Test nagrada

„Simantek” ponovo ispred konkurencije.

AV-Test institut, koji godinama dodeljuje nagrade za bezbednost na internetu, i ove godine je bio na velikim mukama. Konkurencija je bila velika, rešenja većine su bila odlična, ali je mali broj uspeo da zadovolji veoma visoke zahteve koji su postaljeni od strane dodeljivača nagrada.

Kompanija „Simantek” imala je najviše razloga za slavlje, jer su njena rešenja „Endpoint Protekšn” i „Norton Sekjuriti” (Symantec Endpoint Protection i Norton Security) osvojila najprestižnija odličja dokazujući i ove godine kako „Simantek” aktivno prati tržište i razvija vrhunska bezbedonosna rešenja.

AV-TEST, svetski priznat autoritet za rigorozne, nezavisne procedure za testiranje, tokom cele godine ocenjuje efikasnost bezbednosnih rešenja za krajnje tačke mreže u zaštiti od naprednih napada.

 Bezbednosna rešenja se izlažu „infekcijama” više od 1.000 „živih” napada nultog dana koji se mogu pokupiti sa zaraženih veb sajtova i preko elektronske pošte, sa ciljem da se oceni sposobnost kompletne zaštite.

Uz to, AV-Test meri stepen otkrivanja više od 100.000 aktuelnih široko rasprostranjenih pretnji.

- Drugu godinu zaredom, Symantec postiže najviše ocene za zaštitu i to istovremeno u poslovnoj i potrošačkoj kategoriji, što nijedna kompanija do sada nije ostvarila. Simantekova rešenja su pokazala impresivnu bezbednosnu zaštitu u seriji testiranja za 2016. godinu, naročito u poređenju sa drugim konkurentima. Naše rigorozno testiranje dovelo je do toga „Simantek” izbije na vrh liste sa najbezbednijim rešenjima kako za organizacije, tako i za krajnje korisnike, potrošače - rekao je Andreas Marks, direktor organizacije AV-Test.

U svakom od šest sertifikacionih testova AV-TEST-a, Symantek „Endpoint Protekšn” i „Norton Sekjuriti” su sprečili skoro svaki pojedinačni napad. Poređenja radi, najbliži konkurent je propustio dvostruko više živih pretnji nultog dana.

- Kako se pojačava tempo izbacivanja pretnji i podiže nivo sofisticiranosti sajber-napadača, tako je „Simantekov“ prvi prioritet da neprekidno inovira rešenja. Ove godine smo lansirali naprednu tehnologiju mašinskog učenja i sofisticiranu zaštitu od pretnji nultog dana, sa ciljem da se naši klijenti zaštite od najnovijih tehnika napada. U kombinaciji sa mogućnostima veštačke inteligencije koja koristi našu mrežnu bazu telemetrijski prikupljenih podataka, naša rešenja čine gotovo nemogućim za napadače da probiju zaštitu na krajnjim tačkama mreže, obezbeđujući da naši krajnji korisnici i poslovni korisnici ostanu bezbedni. - rekao je Adam Brumvik, potpredsednik sektora za bezbednosne tehnologije i odgovor na pretnje u korporaciji Symantec.

Potpomognut resursima najveće civilne obaveštajne mreže na svetu, „Simantek“ trenutno štiti 175 miliona krajnjih tačaka mreže, uključujući uređaje potrošača i poslovnih korisnika, 163 miliona korisnika elektronske pošte, 80 miliona korisnika web proxy servera, a obrađuje gotovo osam milijardi bezbednosnih zahteva svakog dana.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: