„Rasplitanje” u Bazi Crna ovca

Submitted by Julija on 12/05/2017 - 12:43

1

Konceptualna izložba „Rasplitanje“ održaće se u subotu 13. maja od 19 časova u malom alternativnom kulturnom centru „Baza Crna ovca“ u ulici Žorža Klemensoa 16 u Beogradu.

Tekst i fotografija prave neraskidivu vezu još od početka nove era blogovanja. Ovo je književno veče alternativnog karaktera gde posetioci čitaju, a Tamara i Slavko pitaju. Izložba će biti otvorena za posetioce do 22. maja. Radno vreme Baze Crna ovca je od 17 do 21h.

„Rasplitanje“ je počelo u februaru ove godine uz pivo, dobru muziku i priču dvoje neafirmisanih mladih umetnika. Sve posle toga je zapisano na beloj karton peni.

Tamara Naumović je autorka portala blacksheep.rs od 2015. godine i od tad "zapliće" svake srede, u okviru svoje kolumne "Zaplitanje jezikom", a Slavko Stamenić svoj beg u realnost razvija kroz crno-beli film. 

- Izložba je bila logičan ishod i predstavlja kulminaciju našeg zajedničkog rada poslednjih par meseci. Smatramo da tekst i fotografija treba da prate jedno drugo zbog jednog celovitog, potpunog, doživljaja same ekspresije stvaraoca i percepcije posmatrača. Da, i tekst može da bude deo izložbe – istakla je Tamara Naumović.

„Baza Crna ovca“ je udruženje osnovano sa ciljem promovisanja kulture i umetnosti kroz radionice, kurseve, književne večeri i izložbe. Ideja se rodila pre tri godine kada se grupa mladih okupila oko portala blacksheep.rs koji danas broji više od 350 autora iz zemlje i regiona i preko 30.000 pratilaca.

Nakon tri godine javila se potreba za fizičkim prostorom i u tom cilju otvoren je i kulturni centar „Baza Crna ovca“ koje je mesto okupljanja, razmene novih znanja i ideja, druženja i širenja kulture i umetnosti za mlade i sa mladima.

2

3

4

5

6

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: