Elementary (2012-)

Submitted by KoKosiNela on 31/03/2013 - 15:15

el

Dve godine nakon početka emitovanja BBC serije Sherlock i britanske verzije Sherlock Holmes-a, CBS najavljuje američku verziju Sherlock-a pod sloganom New Sherlock. New Watson. New York. i nazivom Elementary.

Za one koji nisu sa naše planete ili su do sada živeli na pustom ostrvu pa za Sherlock-a nisu čuli, da to odmah ispravimo: Sherlock je genije, njegov spektar interesovanja je nesaglediv a deduktivne sposobnosti su dovedene do savršenstva. Obožava da rešava zagonetke i nikada ne odustaje! On radi u policiji kao konsultant na naizgled nerešivim ubistvima dok je Dr. Joan Watson prijatelj i desna ruka Sherlock-a tu da pomogne kada je to potrebno. 

Elementary je moderna verzija priče o Sherlock Holmes-u koja se odigrava u New York-u i u kojoj je Dr. Watson žensko što je izazvalo buru reakcija i negodovanja pre premijere od obožavaoca Sherlock-a.

Jonny Lee Miller koji fantastično tumači lik Sherlock-a i neodoljiva Lucy Liu kojoj je pripala uloga Dr. Watson su dorasli zadatku i omogućili nam dobru zabavu u ovoj modernoj verziji omiljenog nam detektivskog lika.

elem

Sherlock se zbog problema sa zavisnošću seli iz Londona u New York gde prolazi kroz program lečenja od zavisnosti a nakon čega uz pomoć prijatelja dobija posao konsultanta u policiji. Njegov otac zapošljava nekadašnjeg hirurga Dr. Watson koja sada ima zadatak da mu pomogne u prilagođavanju svakodnevnom životu nakon rehabilitacije. Dr. Watson suočena sa gubitkom pacijenta i odustajanjem od perspektivne karijere, od samog početka pokazuje veliko interesovanje za posao konsultanta dok se Sherlock oslanja na njene sposobnosti i praktično znanje hirurga. Ne uviđajući oni vremenom grade prijateljstvo i uče se da veruju jedan drugom.

Nakon svega čini se da je kreator ove serije Robert Doherty uspeo u svojoj zamisli da Sherlock-a učini zanimljivim i u XXI veku i da pažnju gledalaca održi iz epizode u epizodu.

Preporučujem vam da odgledate dosadašnje epizode, pratićete ih pažljivo, i ko zna, možda probudite detektiva u sebi.

eleme

 

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: 

Comments

Submitted by Lektor (not verified) on 31/03/2013 - 15:39
Skraćenica reči doktor je Dr (bez tačke).

Bogdan Panović's picture
Submitted by Bogdan Panović on 31/03/2013 - 15:54
U tekstu su imena ostavljena na engleskom jeziku, pa je tako i to dr ostalo sa tačkom, kako se piše u SAD.