Doctor Who - Matt Smith napušta seriju

Submitted by Mladen Reljanović on 07/06/2013 - 15:46

1

Posle nepune četiri godine proslavljen ulogom Vremenskog Lorda Met Smit je najavio svoj odlazak iz TARDIS-a. Met Smit se prvi put pojavio u seriji 2010. godine kada je uzeo ulogu popularnog Doktora. Prvi je od glumaca iz ova serije koji je nominovan za BAFTA nagradu za ulogu Doktora, i tokom njegove inkarnacije Vremenskog Lorda serija je imala preko trideset miliona gledalaca u Ujedinjenom Kraljevstvu i više od sedamdesetsedam miliona fanova širom sveta.

Met kaže: „Doktor Hu je bio najbriljantnije iskustvo za mene kao glumca i kao čoveka.“

Glavni pisac, Stiven Mofat, kaže: „Svaki dan, u svakoj epizodi, Met bi me iznenadio: način na koji izgovara rečenicu, kako se okreće na petama, ili kako radi nešto smešno, ili me niotkud rasplače, nikad nisam znao šta me očekuje. Doktor može biti klaun i junak u isto vreme, Met je savladao oba izazova.“

Met se ponovo u seriji pojavljuje u Specijalnoj epizodi povodom 50. godišnjice Doktora Hu u novembru, te u Božićnoj epizodi, 25. decembra ove godine kada će se regenerisati.

Ko će preuzeti ulogu Doktora još nije poznato.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: