Zombies Cup 2013

Submitted by Nataša Đuričić on 25/09/2013 - 19:27

3 - Zombies Cup 2013

Sigurno se pitate šta je uopšte lakros. Nadam se da ću opisom ovog sve popularnijeg sporta u Srbiji, uspeti da Vam ga približim i podstaknem Vas da odete da i sami vidite. Lakros je ekipni sport sa loptom, koji igraju dve ekipe sa po deset igrača. Cilj igre je postići pogodak koristeći štap sa pričvršćenom mrežicom na vrhu, koji takođe služi za hvatanje teške gumene lopte. Sport je nastao polovinom XIX veka, kada su francuski doseljenici u Kanadi modifikovali igru koju su igrali tamošnji Indijanci. Lakros koji se danas igra je spoj kanadsko-američkog lakrosa, gde je ovaj sport među cenjenijim.

Kanađanin Brajan Gorodecki je i zaslužan za korene lakrosa u Srbiji, koji su pušteni 2010. godine. A tek početkom ove godine zvanično je registrovan Lakros savez Srbije, i to zahvaljujući Ivanu Todoroviću i samim igračima. No, sve to ih nije sprečilo da zabeleže zapažene rezultate i da postanu jedna od najboljih ekipa na Balkanu, što je nama donelo priliku da od petka gledamo na terenu ekipe lakrosa iz zemalja u okruženju.

1 - Zombies Cup 2013

Turnir se održava na terenima FK BASK-a, počinje u petak i traje do nedelje. Ovom prilikom će Belgrade Zombies, čiji je sponzor KOL-ARH, ugostiti 3 ekipe: Budapest Blax, Mix Team koji čine Slovenci i Česi, i Zagreb Bulldogs. Turnir se održava treći put, ali prvi put pod imenom Zombi Kup.

U razgovoru sa jednim od igrača naših Zombija, Milošem Milisavljevićem, saznala sam njihove planove za budućnost, ali i želje. Nadaju se osvajanju prvog mesta na ovom turniru i već od sledeće godine bi trebalo da predstavljaju Srbiju u ligi koju bi sačinjavali klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Takođe, posle ovog turnira, planiraju da učestvuju i na turnirima koji se održavaju širom Evrope, a rade i na razvoju reprezentacije koja bi učestvovala na Svetskom prvenstvu sledeće godine, a za dve godine imaju u planu i Evropsko prvenstvo.

4 - Zombies Cup 2013

Nadam se da vas je ova priča zainteresovala, te da ćete naći malo slobodnog vremena i otići da bodrite Zombije, što je Miloševa želja, ali i ostalih igrača. Na linkovima ispod možete naći sve potrebne informacije o vremenu odigravanja utakmica, kao i linkove za sajtove ostala dva lakros kluba u Srbiji.

Belgrade Zombies - www.zombielax.net

Belgrade Bears Lacrosse Club - https://www.facebook.com/BelgradeBearsLacrosseClub

Belgrade Phantoms Lacrosse - https://www.facebook.com/pages/Belgrade-Phantoms-Lacrosse/366049830138736

Srpski Lakros Savez - https://www.facebook.com/SrpskiLakrosSavez.SerbianLacrosseFederation

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: 

Comments

Submitted by eqv (not verified) on 25/09/2013 - 23:16
bravo vam ga