„Knock Knock” (2015)

Submitted by Milos on 14/12/2016 - 23:51

- Kuc-kuc.

- Ko je?

- "Taj i taj".

- Koji "taj i taj".

- "Taj i taj" koji "to i to."

Tipična glupava američka "kuc-kuc" šala; valjda se otud i tipični, glupavi lažni horor zove "Kuc-kuc" ("Knock Knock"). Režirao ga je Ilaj Rot, majstor glupavih filmova a "kuckanje " je prvi put zaglupljivalo gledaoce na "Sandens" festivalu 2015. godine. Jesam li previše puta rekao "glupav"? To je zato što je glupav.

Evan je srećno oženjeni arhitekta i otac dvoje dece. Karen, njegova supruga odlazi sa klincima van grada na vikend a glava porodice ostaje kod kuće jer kao pravi kapitalista, zbog posla, nema vremena da bude sa svojom porodicom. Te prvi kišne večeri njegovog samovanja na vrata mu kucaju dve atraktivne mlade devojke koje sklanjajući se od oluje traže utočište gde bi se makar malo osušile i reorganizovale pošto su se izgubile na putu ka nekakvoj žurki. Vrlo liberalne i otvorene po pitanju seksa Dženesis i Bel zavode Evana koji ne uspeva da im odoli ali cena koju će arhitekta platiti za trenutke zadovoljstva ispostaviće se previsoka.

Ulogu nevernog supruga tumači Kijanu Rivs. Sama ova činjenica je dovoljna da nema potrebe da dalje pišem ali ipak hoću. Pomenuti toliko nevešto tumači nesrećnog Evana da se postavlja logično pitanje: "Možda je bilo bolje da ovu rolu dobije Andrija Milošević?" No dobro, budući da je Rivs izvršni producent onda moramo imati razumevanja jer, na kraju krajeva, pošteno je platio i može da igra kog hoće. Odakle mu toliko samopouzdanje druga je priča. Tokom dobrog dela filma devojke maltretiraju Evana k'o cirkuskog majmuna i arhitekta trpi ogromnu psihičku i fizičku torturu, a kako je to glumački izneo Neo pustite mašti na volju ali joj dozvolite malo više nego inače.

Neobično je i to što zavodljivu Dženesis igra Lorenca Izo, supruga Ilaja Rota. Krštenom čoveku je teško da shvati da neko svojoj ženi poverava ulogu koja podrazumeva eksplicitne erotske scene koje je verovatno neophodno ponoviti više puta kako bi izgledale što uverljivije. Verovatno je u neoliberalizmu "kul" da ti Kijanu Rivs seksualno stimuliše suprugu, otkud znam...

Nizak budžet koji je "Kuc-kuc" imao pokazao se previsok pa iako postoji zarada ona je ispod očekivane. Verovatno je ekipa zadužena za marketing zakazala i nisu dovoljno puta rekli u medijima da je film dobar pa publika nije pohrlila na blagajne. Veliki kiks, trebali su da uče od najboljih, tj. da dođu u Srbiju da vide kako se promoviše "Vojna akademija 3". Jedva čekam da gledam taj film!

Ilaj Rot je još jednom rediteljski podbacio ali je barem zadovoljio svoju seksualnu fantaziju. Kijana Rivsa ne interesuje jer on je Neo. Lorenca Izo je "kul" supruga. "Kuc-kuc" je glupav.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: