Deca iz 15 porodica dobila IT darove

Submitted by Julija on 19/06/2017 - 11:50

1

Kompanija EWE Comp u saradnji sa svojim partnerima organizovala je, sada već tradicionalnu, humanitarnu IT akciju u kojoj je glavni zadatak bio da se pomogne najugroženijoj deci u Srbiji kojoj bi vrhunska IT oprema omogućila lakše školovanje, brže sticanje novih znanja i otvorila prozor u moderan svet.

Ove kompanije tako su izmamile osmehe mnoge dece, pa i dvogodišnjoj Dunji iz Degrmena, čija porodica živi u uslovima krajnjeg siromaštva i Dragani (13), koja sa svoje troje braće i sestara svaki dan prelazi po petnestak kilometara do škole i nazad u selu u kome nema više dece, pa će im Chieftec kompjuter sa Epson štampačem, AOC monitorom i Cooler Master tastaturom biti u neku ruku i prozor u svet.

Sedamnaestogodišnjen Nenadu Stevanoviću iz jednog kuršumlijskog naselja čiji su roditelji prerano preminuli i ACER tablet će pomoći u daljem sticanju novih znanja. Dejana Bačko (23) koja je rođena bez gornjih ekstremiteta i uprkos tome postiže izvanredne rezultate u tekvondu mnogo će značiti ASUS transformer book. Milošu (21) i Veljku (19) Antonijević iz sela kraj Jagodine „Beko“ je bar na trenutak olakašao patnje.

Nikako ne treba zaboraviti ni Aleksu (13), koji već godinama ima problema sa sluhom i nosi slušni aparat. Njega je ASUS obradovao Transformer Book-om. Dell laptop će svakako biti od velike koristi devojčici koja je bila žrtva trgovine ljudima, a ipak je uspela da nastavi iole normalan život i upiše se na fakultet.

- Svesni smo da u Srbiji postoji mnogo dece kojima je pomoć potrebna u bilo kom obliku. Odlučili smo se da učinimo nešto povodom toga, da bar određenom broju porodica, njih 15 konkretno, učinimo dan iole lakšim i zahvaljujemo se svojim poslovnim partnerima koji su nam pomogli u tome – poručila je Marija Popović direktorka marketinga kompanije EWE Comp.

I dok Lela (36) ističe da se kompjuteru najviše obradovala njena najstarija ćerka Dragana (13), Rade Laketić, glava tročlane porodice, kaže da će on i supruga, zahvaljujući novom frižideru, moći da svoju dvogodišnju ćerkicu hrane svežim namirnicama. I braća Stevanović zahvalna su na tabletu, koji dosad nisu imali i koji, kažu, ne bi ni mogli da priušte.

Lepota života krije se u darivanju i pomoći onima koji nemaju, koji pate i ne mogu ili ne znaju kako da se nose sa životom i životnim problemima. Mlađi su tu najugroženiji i zato je pravi trenutak da svi, koliko mogu, doprinesu ovoj sjajnoj IT humanitarnoj akciji, jer život ima pravu lepotu ako se pomogne onima kojima je pomoć zaista neophodna.

2

3

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: