Novi spot i singl grupe Presing „Robot čioda“

Submitted by Punjeni paprikaš on 01/05/2013 - 15:41

1

Grupa Presing objavila je svoj novi singl i video spot „Robot čioda“, kao najavu dva izdanja – kompilacije najboljih pesama benda sa radnim nazivom „Skrivena planeta“ koja izlazi krajem maja, i četvrtog studijskog albuma, koji se očekuje u septembru. Oba izdanja objaviće nezavisna etiketa Ammonite Records. 

Pesma "Robot čioda" nastala je u saradnji sa multiinstrumentalistom i autorom elektronske muzike, Pavlom Popovim. Režiser spota je Marko Kostić (autor filma "Princ od papira"). Tekst pesme, kao i scenario spota predstavljaju posvetu kultnim delima naučne fantastike kao što su "Blade Runner" (Riddley Scott/Philip K. Dick), "Alphaville" (Jean Luc Godard), "Solaris" (Stanislav Lem/Tarkovski), "Bunker Palace Hotel" (Enki Bilal) i dr. Glavnu žensku ulogu u spotu ima beogradska slikarka Danica Tešić, a pored članova benda, protagonista spota je i koautor pesme, Pavle Popov.

Pesmu je moguće besplatno preuzeti sa sajta MTV-ja, koji je i premijerno prikazao spot "Robot čioda".

"Rad na ovoj pesmi i pratećem spotu bio je veoma inspirativan za nas, jer smo okupili ljude sa kojima je zaista bilo zadovoljstvo sarađivati, kako u muzičkom, tako i filmskom delu posla," kaže gitarsita Presinga, Vladimir Krakov. "Od samog početka ovu pesmu prati dobar vetar - najpre to što smo pronašli veoma talentovanog muzičara i elektroničara, Pavla Popova i skapirali se s njim, zatim podjednako važno, što se u projekat uključio režiser, Marko Kostić, koji je veoma minuciozno radio svoj posao i tokom snimanja nam objašnjavao: 'Ovu scenu snimićemo u maniru ruske naučne fantastike... a ovaj kadar je citat Godarovog 'Alfavila', itd. Uložili smo gotovo dva meseca intezivnog rada u ovaj singl i spot, ali nije nam žao, jer rezultat je u najmanju ruku zanimljiv."

Objavljivanje singla "Robot čioda" ujedno predstavlja i uvod u turneju Presinga, o čijim terminima ćemo vas naknadno obavestiti. 

Linkovi:

Besplatni download pesme - http://mtv.rs/downloads/mtv-web-premijera-download-presing-robot-cioda 

Zvanični sajt Presinga - www.presing.net 

Zvanična Facebook stranica Presinga - www.facebook.com/grupa.presing

Članak o bendu na Vikipediji - http://en.wikipedia.org/wiki/Presing

Autor fotografija: Feđa Paprić

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: