Kursevi modernog doba

Submitted by Ivana Ignjatovic on 23/10/2013 - 19:24

1 - Kursevi modernog doba

Aktivni ste korisnik interneta i društvenih mreža poput Fejsbuka i želite da naučite nešto novo, zašto ne biste iskoristili ove pogodnosti i upoznali se sa velikom lepezom kurseva na različitim interesnim poljima?

Sa modernim dobom veliki broj zanimanja, nažalost, izumire, a mašine sve više zamenjuju prisustvo čoveka. No, ne treba se žalostiti, zato što nova era nameće i nove izazove, i to uglavnom one vezane za digitalizaciju i upotrebu kompjutera. Kako biste usavršili znanja na tom polju ili se u nedostatku posla osposobili za nešto novo, evo nekoliko predloga za kurseve koje možete naći na sve brojnijim sajtovima sa popustima:

- multimedijalni kursevi WEB dizajna, uz pomoć kojih ćete naučiti osnove sve traženijeg posla, pošto se u današnje vreme za većinu firmi koje nemaju svoju prezentaciju na Internetu smatra da ne postoje;

- kursevi za negu lepote, poput obuke za nadogradnju noktiju ili šminkanja;

- ako mislite da nije moguće naučiti se lepom stilu ili sam sašiti neki odevni predmet, kurs modnog dizajna pokusaće da vas uveri u suprotno;

- oni najmaštovitiji ili, pak, najhrabriji imaju mogućnost da se obuče za aktivnosti kao što su ronjenje, gađanje iz vazdušne puške/pištolja ili jahanje.

Uglavnom se radi o intenzivnim kursevima ili obukama u trajanju od nekoliko sati, obično vikendom. Neophodna je registracija na sajtu koji nudi određeni popust, zatim uplata posle kojeg dobijate kupon i prijavljujete se za željeni kurs. Ako vam sve ovo zvuči previše komplikovano, videćete da zapravo nije i da se, što je najvažnije, isplati.

2 - Kursevi modernog doba

Ukoliko ste više od onih koji bi kurseve pohađali on-line iz svoje fotelje, a usput dobili i diplomu međunarodnog univerziteta, poput Univerziteta u Mičigenu, Lozani ili Pekingu potrebno je samo da se prijavite na sajtu www.coursera.org, gde ćete, shodno svojim interesovanjima, pronaći onaj koji vam u potpunosti odgovara. I to sve besplatno! Dokaz da se ne radi o nekoj prevari i da je zapravo potrebno uložiti dosta truda i vremena govori i sam koncept učenja, koji se sastoji iz predavanja, kratkih testova i završnog testa koji morate položiti da biste dobili sertifikat. Za većinu je neophodno poznavanje engleskog jezika i dobra internet konekcija kako biste mogli da pratite predavanja, a za određene kurseve posebno je naglašeno da li je potrebno osnovno znanje iz date oblasti. Predavanja su raspoređena po poglavljima i na kraju svakog postoji test koji vam pruža uvid u to šta ste do tada savladali. Veomo je interesantno, ništa vas ne košta, a možda bi moglo da bude od pomoći.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: