Ivan Radenov i braća Dinev - „Get Lucky” na đevđelijski način

Submitted by Dragana Danicic on 01/09/2013 - 19:30

Ivan Radenov i braća Dinev - „Get Lucky” na đevđelijski način

Ovo leto definitivno je obeležila pesma Get Lucky benda Daft Punk i, uslovno rečeno, zarazila čak i one koji ne slušaju nešto slično. Oko nje se podiglo dosta prašine, može se čuti u skoro svakom klubu, a mnogi bendovi odaju joj omaž svojim cover-ima. Na ideju da naprave veoma interesantan cover, koji je naišao na odobravanje publike, ali i vrsnih poznavaoca muzike, došli su i Ivan Radenov i braća Dinev.

„Moj otac i njihov otac, pre trideset pet godina, svirali su u bendu Treta Smena. Moj otac je napustio bend, ali smo i dalje ostali kućni prijatelji. Zijan, bend njihovog oca, je najkultniji i najpoznatiji bend u Makedoniji, pa nije ni čudo da su Filip i Gišo Dinev izvrsni muzičari. Sasvim spontano smo došli na ideju saradnje, na predlog njih dvojice. Veoma smo se zabavljali tokom snimanja, pa je sigurno da će biti još zajedničkih covera.” - kaže Radenov.

Prvenstvena zamisao je bila da se cover snimi u formi parodije. Čak se i razmišljalo da početne scene budu snimljene na nekoj njivi, te da se jedan od muzičara, ostavljajući motiku, odmah lati instrumenta i dinamično započne pesmu. Međutim, ideja je ostvarena drugačije, pri čemu je glavna lokacija snimanja bila baštenska garaža Dinevih. U prvom planu je Radenov, koji ovom prilikom svira gitaru umesto basa, dok se Filip latio basa iako je, zapravo, gitarista. Ono što ovaj spot (u režiji Gorgija Vaceva) čini dopadljivim je opuštenost kojom su ga momci odradili, te Gišu vidimo u ulozi bubnjara u havajskom šortsu, gumenim čizmama i sa kacigom na glavi, a da to pritom, ne izgleda nakaradno, već simpatično. Izuzetno kvalitetnom rezolucijom, odlično osmišljenim i snimljenim kadrovima, Ivanovim vokalnim sposobnostima i umešnošću braće Dinev za instrumentima, ovaj cover i te kako zavređuje vašu pažnju i simpatije. Ono što je sigurno je da ćete se sa svakim novim slušanjem osećati pozitivnije. Dakle, momci su napravili odličnu stvar, nije im se samo posrećilo. Uživajte u pesmi!

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: 

Comments

Submitted by Давид (not verified) on 02/09/2013 - 15:00
Кад сам пустио спот реко гле што су ми урбани фенси, ал је обрада заправо стварно добра, иако сам и оргинал чуо свега пар пута. Соло је феномелан и све је у принципу јако лепо склопљено...али и даље мислим да су фенси... :)