„Escape Plan” (2013)

Submitted by JovanaB on 01/12/2013 - 23:43

2 Escape Plan (2013)

Ovaj akcioni triler već svojom glumačkom postavom garantuje dva sata uzbudljive i napete priče. Glavne uloge tumače Silvester Stalone i Arnold Švarceneger, a pored velikana akcionog žanra, glume i Kurtis Džekson, poznatiji kao reper 50 Cent, Vini Džouns, Ejmi Rajan, Vinsent D'Onofrio i mnogi drugi. Poznati švedski režiser, Mikael Hovstroem, režirao je ovaj blokbaster, koji je zaradio preko 100 miliona dolara širom sveta.

Iako ovaj dvojac na prvi pogled ne obećava ništa više od čiste akcije, film zapravo nudi originalnu priču i dobru glumu. Rej Breslin, koga glumi Stalone, zarađuje za život tako što beži iz zatvora. Vlasnik je firme koja testira pouzdanost sigurnosnih sistema u zatvorima. Jednog dana dobija multimilionersku poslovnu ponudu, i ono što izgleda kao običan posao, kreće u pogrešnom pravcu kada Rej shvati da se nalazi u tajno-projektovanom zatvoru, bez prozora i bilo kakvim kontaktom sa spoljnim svetom, iz koga neće uspeti da izađe tako lako. Upravnik zatvora, hladnokrvni Vilard Hobs, zna njegov pravi identitet i izgleda da ima razloga da učini da Breslin zauvek ostane tu zatvoren. Jednog dana upoznaje Emila Rotmejera, čiji lik tumači Arnold Švarceneger. Njegovo pojavljivanje na velikom platnu izazvalo je usklik svih prisutnih u sali, što svedoči o neprolaznosti njegove akcione slave. Rotmajer pomaže Breslinu u proučavanju zatvora, a zauzvrat mu Breslin obećava da će ga izvući odatle. Ćelije, koje su stakleni boksevi, nemilosrdni čuvari i još hladnokrvniji upravnik, predstavljaju pravi izazov za Breslina, koji mora da nađe izlaz kako bi spasao sopstveni život. Napetost raste kako se junaci približavju izlazu i stvara vezu između likova i gledalaca, koji navijaju za njihovo spašavanje.

1 Escape Plan (2013)

Švarceneger i Stalone, iako u poodmaklim godinama, i dalje rade najbolje ono što znaju – prebijaju ostale ljude. Njihova hemija na filmskom platnu privući će, ne samo njihove fanove, nego i ostale ljubitelje filma kojima ovo možda nije omiljeni žanr.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: