Nastavak filma „Zona Zamfirova”

Submitted by lilo on 06/07/2013 - 20:11

1

Kada se u svetu filma pomene reč „nastavak”, delimično se proprati uz negodovanje. A i strah. Film najteže podnosi nezadovoljnu publiku i prazne bioskope.

Pre 11 godina, u Nišu, Pirotu i Vranju snimljen je kultni film „Zona Zamfirova”. Rađen je po istoimenoj knjizi velikana naše književnosti, Stevana Sremca.

Ovo ostvarenje se i dalje skoro svake godine emituje, ali ne gubi na popularnosti. Muzika, koju je komponovao Neša Galija, ostala je upamćena i među mlađim generacijama.

Iza kamere našao se Zdravko Šotra, a naslovne uloge bile su dodeljene Katarini Radivojević, Draganu Nikoliću i Vojinu Ćetkoviću. Za mnoge glumce, ovaj film je bio i prekretnica u karijeri, te smo od te davne 2004. godine do danas u sve značajnijim ulogama gledali Slobodu Mićalović.

Zona je devojka koja treba da se uda, ali je očeva mezimica, te se mladoženja pažljivo bira. Potencijalni mladoženja, Manulać, priglup momak, pokušava da osvoji njeno srce. Sve se komplikuje kada Mane kujundžija ugleda Zonu, i zaljubi se u nju na prvi pogled. Zbog svog siromaštva, biva odbijen na sraman način, te odlučuje da se osveti i tako ukalja ugled njene porodice. Spletom okolnosti, ovo dvoje mladih uspeva da pomiri razlike, i ozvaničava svoju ljubav svadbom.

Priča o Zoni, međutim, još nije završena. Na Vlasinskom jezeru će se ove godine snimati i nastavak. Za potrebe snimanja izgradiće se „Zona grad” koji će nakon završetka snimanja biti otvoren za turiste. Umesto Šotre, režiju potpisuje Jug Radivojević, u saradnji sa jednim američkim rediteljem. Nastavak okuplja staru postavu. Prva promocija filma biće održana 13. jula.

Pitanje koje mnogi postavljaju tiče se neuspeha filma. Hoće li nastavak zaista imati šta da ispriča, ili je fijasko gotovo zagarantovan? Mada, iako se često dešava, neuspeh nastavka nije pisano pravilo, te se nadamo da će Zona još jednom ostvariti veliki uspeh, i pokupiti simpatije kako starijih tako i mlađih generacija. Ono što sa sigurnošću znamo, jeste da možemo samo da se radujemo još jednom domaćem ostvarenju koje obiluje starim niškim dijalektom.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: 

Comments

Submitted by ja (not verified) on 06/07/2013 - 22:20
Kolko vidim kod tebe i nema šta da se ispira...

Submitted by ey (not verified) on 08/07/2013 - 21:00
Kraće i bolje se nije moglo komentarisati na taj komentar :D