Pogledajte dva nova spota benda „Third I”

Submitted by Punjeni paprikaš on 31/10/2014 - 13:22

Pogledajte dva nova spota benda „Third I”

Ćuprijsko-niški industrial noise ambient dvojac Third I predstavio je nedavno dva spota urađena za numere Show Me Your Fear i It Will End In Silence. U pitanju su pesme sa njihovih prošlih izdanja Horor Audio Drama i Everyday Madness. Kako Nenad i Peđa navode, spotovi su nastali neplanirano.

„Spotove je uradio Mihailo Dragojević koji je završio likovnu akademiju i aktivan je u mnogim poljima umetnosti. Između ostalog se bavi tetovažama, filmom, fotografijom, ali i eksperimentalnom muzikom sličnom našoj pod imenom Medulla Mactabile Maculae, tako da nije ni čudo što je do ove saradnje došlo. Mihailu se jako dopalo to što radimo i poželeo je da uradi spotove za neke pesme.

Show Me Your Fear i It Will End In Silence su mu bile najinspirativnije. Nama je drago što su na ovaj način pesme dobile ne samo jednu novu dimenziju, već su i ponovo skrenule pažnju na dva izdanja koja su nama lično jako draga. Svakako, lepo je videti nečiji konkretan doživljaj naše muzike.

Nadamo se da će i javnosti spotovi biti zanimljivi, jer su urađeni za dve stilski potpuno različite pesme, Show Me Your Fear koja je teški industrial sa growl vokalom, i It Will End In Silence koja je ambijentalna i prijatna minijatura. Kadrovi u potpnosti prate atmosferu koja dominira u pesmama, pa je tako Show Me... ispunjena mrakom, besom i svakodnevicom, dok je It Will End... sušta suprotnost...”

Pitali smo i Mihaila kako je on doživeo ove pesme i zašto se baš za njih odlučio.

Third I je za mene bilo spontano otkriće na više nivoa... Gledajući albume, nazive pesama i samu muziku, dve pesme su mi privukle pažnju. Želeo sam da uradim pozitiv i negativ za celinu, jer jedno bez drugog ne ide, zato sam i izabrao dve totalno različite pesme, po svemu različite, tako sam ih i prikazao.

Naziv Show Me Your Fear govori sve, jer u ovom društvu u kome živimo niko ne pokazuje strahove. Svi ih kriju, jer svi žele da se pokažu dominantnim u odnosu na sopstveni strah i da sakriju sopstvenu inferiornost u odnosu na prirodu stvari. Sakrivanje i pokazivanje sopstvenog uslovljavanja, ego. Svi se danas bave strahom i od njega profitiraju na bezbroj načina.

Show me your fear, and walk on me, trebalo bi da to danas bude suština konverzacije, jer niko ni ne želi da komunicira, da se spusti na nivo predaje, slobode, jedni prema drugima, svi se plaše sopstvene spoznaje i nepoznatog što izvire iz mraka koji nastaje suočavanjem sa strahom i samim tim oslobađanjem od njega. Strah je iluzija, a ovaj svet koji smo stvorili je baziran na tom strahu kao nečemu po čemu bi život trebalo da se formira, to je suština i ironija priče. Ali sve će se završiti tišinom – It Will End In Silence, do novog postanka koji niko nije u stanju da sagleda, jer prazan papir nekom novom mozgu ništa ne govori. Dakle, ove dve pesme u stvari i nisu toliko odvojene, jer jedna ukazuje na drugu. To sam želeo da kazem.

Spot Show Me Your Fear je takođe proizvod dokumentarnih snimaka koje sam snimao i sakupljao od 2011. do 2014. godine. Glavne lokacije snimanja su Mamula, Preikestolen, Beograd i još neke lokacije koje bih ostavio za sebe, jer je spot prilično autobiografskog karaktera. Meni je bitno, a trebalo bi da i gledaoci znaju da je sve u oba spota spontano i slučajno snimljeno, kao što je i sama muzika i suština Third I”, završava Mihailo.

Više o bendu možete saznati na www.thirdinoise.co.nr i www.facebook.com/thirdinoise.

Pogledajte spotove:

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: