Wolfenstein Enemy Territory

Submitted by Igor Markovich on 20/02/2013 - 14:39

vulf

Wolfenstein Enemy Territory (poznata i pod skraćenicom Wolf:ET) je besplatna PC igrica, trodimenzionalna pucačina iz prvog lica čija je tematika smeštena u vrtloge Drugog svetskog rata. Bazirana je isključivo na multiplayer-u, što će reći da u istoj možete uživati boreći se na strani nemačkih ili američkih vojnih jedinica. Ova igrica je prvobitno planirana da postane deo svima nama poznate singleplayer igrice Wolfenstein (Vulfenštajn), međutim kao posledica tehničkih komplikacija, Wolf:ET je pretvoren u poseban projekat i to kao jedan od retkih koji će postati potpuno besplatan za skidanje i upotrebu. Interesantno je istaći da je igrica u potpunosti bazirana na Quake III: Team Arena sistemu.

Samo mesec i po dana nakon što je ova besplatna pucačina videla svetlost dana, postala je enormno popularna širom sveta. Serveri su se nizali neverovatnom brzinom, a broj igrača je dostizao do tada neviđene visine. Mnogi smatraju da je ovakvu eksploziju interesovanja izazvala jednostavnost upotrebe komandi, jedinstven karakter misija i svakako autentično virtuelno okruženje. Njegovu populatnost dokazuje i veliki broj patch-eva i modova koji su dodatno ukrasili ovu neponovljivu igricu. Neki od najpopularnijih nadogradnji su svakako JayMod, ViET:NAM, ETMOD i NoQuarter.

vulf2

Wolf:ET se zapravo sastoji od 6 misija iliti staza koje su ukomponovane u dve kampanje: severnoafričku (Gold Rush, Siwa Oasis, Atlantic Seawall Battery) i evropsku (Rail Gun, Würzburg Radar, Fuel Dump). Kao što smo ranije istakli, moguće je odabrati jednu od sukobljenih strana, ali ono što zaista krasi ovu igricu jeste odabir činova u okviru nemačkih ili američkih vojnih jedinica (Axis vs. Allies). Zanimljivo je napomenuti da je predviđen odabir velikog dijapazona naoružanja od kojih se, mora se priznati, mali broj sreće u ostalim ratnim simulacijama posvećenim Drugom svetskom ratu. Svi prethodno navedeni parametri ukazuju na to da vas ova igrica neće ni u jednom trenutku razočarati, bez obzira na to da li ste ljubitelji starih ili nešto novijih igrica.

Da ne bismo širili priču u nedogled, sami se možete uveriti u istinitost prethodno iskazanih reči klikom na link za besplatno preuzimanje Wolfenstein: Enemy Territory:

http://www.splashdamage.com/content/download-wolfenstein-enemy-territory

 

 

Napomena: 
Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: