Resident Evil 6 - najava

Submitted by Goran Popović on 28/02/2013 - 15:43
re61
 
Kako saznajemo, Capcom je objavio datum izlaska novog Resident Evil-a za PC. U pitanju je 22. Mart. Reč je o šestom nastavku ove čuvene franšize. Oktobra prošle godine, igra je puštena u prodaju za igračke konzole, prvenstveno za Play Station 3 i Xbox 360. Nakon toga, usledile su ne baš povoljne kritike ovog nastavka. Ljudima iz Capcom-a je najviše zamerano da su odstupili od zagonetne i zastrašujuće atmosfere po kojoj su bili poznati prethodni delovi (sa izuzetkom petog). Umesto toga, nju je zamenila bezumna akcija sa nerazvijenom pričom. Stoga, kako to obično biva sa novim ostvarenjima, radnja je potisnuta vizuelnim rešenjima. Verzija za PC ce biti dostupna za igru preko Steam-a, sa svim prednostima koje ovaj softver nudi. 

re62
 
Priča se nastavlja na prethodne delove i ovoga puta ćete biti u prilici da igrate zasebne kampanje sa velikim brojem već poznatih likova. Zastupljene su tri kampanje i nakon njihovog završetka bice vam ponuđena i četvrta, gde će se u glavnoj ulozi nalaziti Ada Wong. U prve tri susrećemo se sa  ovenčanim junacima sage:  Leon S. Kennedy-jem i Chris Redfield-om. U vreme Leon-ovog boravka kod predsednika, svoj ličnog prijatelja, odigrao se bio-teroristički napad, koji je samog predsednika preobratio u zombija. Pošto mu Leon nevoljno skrati muke, mogu otpočeti nove avanture. Bićete u prilici da se obračunavate sa žrtvama deformišućeg virusa na više lokacija, zavisno od likova kojima upravljate u tom trenutku. Upravo tako, pretnja je postala globalna i samim tim se i od vas očekuje da učestvujete na mnogobrojnim ratištima u borbi za opstanak ljudske rase. Ako ste pravi zaljubljenik ove franšize, verovatno ćete naći načina da progledate kroz prste očigledom opadanju kvaliteta same igre. Trend koji prate i ekranizacije ove Capcom-ove kreacije. 
 
re63
 
Minimalni zahtevi za pokretanje igre:
 
OS: Windows Vista/XP, Windows 7, Windows 8
Procesor: Intel Core2 Duo 2.4GHz ili bolji, AMD AthlonTM X2 2.8GHz  ili bolji
Memorija: 2GB RAM
Prostor na hard disku: 16GB 
Grafika: NVIDIA GeForce 8800GTS ili bolja
DirectX: 9.0c 
 
 
 
 
Napomena: 
Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: