5 igrica za ubijanje dosade

Submitted by Nina Bovan on 27/09/2013 - 19:13

Pacman

Nadam se da niste očekivali recenzije ozbiljnih igrica pročitavši ovaj naslov. U pitanju su pet minimalističkih igrica koje su mi privukle pažnju, kako svojim dizajnom tako i svojom jednostavnošću. Imajte u vidu da sam fan Chicken Invadersa i sličnih igrica stvorenih za gubljenje vremena, tako da znate šta da očekujete u nastavku. (Mala napomena: sve igrice je najbolje/najlakše igrati na PC-ju.)

 

Dot to Dot

1) Play Dot to Dot 

Sećate li se onih slikovnica gde smo spajali tačke sa brojevima da bismo dobili crtež na kraju? Ako ste to obožavali kao deca, ova igrica će vas vratiti u detinjstvo. Jasno je, cilj igre je da spojite sve tačke, ali tu je i trik: imate određeno vreme za ispunjavanje zadataka. Veoma zabava igrica, i želim vam mnogo sreće; nikako da se maknem dalje od bronzane medalje.

 

The 100 Meter Scroll

2) The 100 Meter Scroll

Naziv igrice sve govori: skrolujte miša 100 metara! Zvuči jednostavno, ali u tome i jeste caka; nije nimalo!

 

Babbit

3) Babbit

Babbit je zeka koji ima zadatak da izbegne dinamit i da skupi što više šargarepa. Možete li pomoći zeki?

 

Say Viget

4) Say Viget

Ovo je možda najkompleksnija igrica (čitajte: najduže se igra). U ovoj igrici ste laboratorijski miš, čiji je cilj da skupi sve novčiće, izbegne zamke i stigne do ogromnog sira.

 

Cube Slam

5) Cube Slam

Ako volite jednostavne arkadne igre, ovo je savršeno za vas. Možete da igrate sa prijateljem, ili medvedom Bobom, i cilj je da pomoću svoje poluge i kocke (umesto klasične lopte) uništite ekran svog protivnika. Svaki nivo ima 3 lopte, pa srećno!

 

Još sličnih igrica, ali i sajtova vezanih za fotografiju, animaciju i drugo, možete naći na Awwwards!

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: