Skriveni tragovi ARGUS-a

Submitted by Punjeni paprikaš on 09/03/2013 - 22:03
br
U februaru izdata je kompilacija sa numerama ARGUSa pod nazivom ''Skriveni tragovi'' koje su snimane u periodu od 2000. do 2009. i našle su se na predhodnim singlovima i albumima ovog muzičkog benda.  
 
ARGUS je godinama bio medijski izolovan projekat poznatog kontraverznog multimedijalnog umetnika Branka Radakovića koji se poslednjih godina bavi najviše režijom filmova, i to veoma uspešno, a ARGUS je oformio 1996. U toj drugoj polovini 90-ih bili su atraktivna tinejdžerska pank grupa koja je često nastupala uživo, a od 2000. započinje sa ozbiljnim studijskim radom. ARGUS je sa svojim prvim spotom za pesmu ''Pobeda'' bio itekako prisutan na TV stanicama ali od 2004. medijskog prostora za njih gotovo da nije postojalo, te je bilo nemoguće da šire mase uopšte čuju, recimo za pesme kao što su ''Tvoje oči'' i ''Bez para'' koje su po svim mogućim parametrima trebali da budu hitovi. Ono što je zanimljivo je da bi posle slušanja ovih numera, neko mogao pomisliti da se radi samo o pop rok bendu. Ipak, na kompilaciji Radaković je skupio 26 numera koje to apsolutno opovrgavaju jer je kompilacija prožeta veoma šarenolikim konceptom i pokazuju da se radi o jednom krajnje nepredvidivom projektu. 
 
U recenziji za ovaj album mladi rok kritičar Milan B. Popović je naveo da je to zvučno, muzičko, poetsko i sveopšte umetničko svedočanstvo koje se apsolutno ne sme prepustiti zaboravu dok je legendarni rok kritičar Branimir Lokner, između ostalog, napisao u svojoj kritici ovog CDa: ''Radaković je sa ekipom saradnika tokom godina 'plasirao' svoje viđenje muzičke forme, koja je žanrovski višeslojna, koncepcijski koloritna, a autorski iako složena u svojoj osnovi – vrlo je jasno definisana.''
 
Album traje sat vremena, a neke od spotova za pesme koje se nalaze na kompilaciji možete čuti i videti ovde:
 
 
 
 
 
 
 
Ceo album ''Skriveni tragovi'' se može skinuti ovde: http://www.sendspace.com/file/ifk4ft 
(Link obezbedio Branko Radaković)
Link će samo neko vreme biti dostupan, zato, ko želi ceo album u svojoj kolekciji, neka požuri.
 
 
Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: