Muzikom protiv poplava: Humanitarne svirke u junu

Submitted by Dragana Danicic on 01/06/2014 - 15:09

Muzikom protiv poplava: Humanitarne svirke u junu

Drugu polovinu maja su obeležile humanitarne svirke za pomoć ugroženima od poplava. Neke od njih smo najavili, a sada vas pozivamo da prisustvujete junskim humanitarnim događajima i tako pomognete onima kojima je to trenutno najpotrebnije.

 

1. jun

Od 19:30 h do ponoći, moći ćete da uživate u klubu Sioux koji organizuje festival Mosh the floods away. Bendovi koji će nastupaiti te večeri su HOLLOW MY EYES (Novi Sad), REGRETS OF THE DYING (Niš), FULLSIZE (Beograd), VIOLENT CHAPTER (Beograd), EMBRACE THE SILENCE (Beograd), EVERYTHING'S RIGHT (Beograd), CYREIGN (Beograd) i INNO (Pančevo). Cena karte je 200 din.

 

3. jun

Od 21 do 01:45 h u Dangubi, za vas će nastupati bendovi Jenner, Fatal Portrait i Thundersteel (Novi Sad), u okviru događaja Humanitarna Heavy Metal Svirka. Cena ulaznice je 150 din.

 

4. jun

Od 21 h, takođe u Dangubi, dođite na poslednji Irish night. Uz bendove Cassidys Brewery (irski pank), Krčmarice (irska tradicionalna/folk muzika) i Scordisci (irski pank), atmosferu će zagrejati i plesači irskih plesova. Duh Irske će dočarati takmičenja u ispijanju piva i obaranju ruku. Ulaz je 100 din.

 

5. – 8. jun, Mixer House

Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i noviteta, održava se treći put u beogradskoj Savamali, pod sloganom „Održiva utopija“, snažno obojen temom solidarnosti. Pored konkretnih akcija prikupljanja pomoći i novčanih sredstava za nastradale, oznaku „Solidarnost!“ na Mikser festivalu 2014 nosiće i edukativni i debatni programi platforme „Mikser razgovori“. „Mikser Kids“, neizostavni segment festivala namenjen najmlađim posetiocima, takođe će imati notu solidarnosti. Deca i roditelji će moći da, u okviru brojnih kreativnih radionica, predavanja, učenja jezika i raznih drugih zabavnih i edukativnih programa, daju svoj doprinos pružanju pomoći ugroženom stanovništvu. Prve večeri festivala, na bini Depo magacina, nastupiće sastav E-Play, Jarboli, kultni majstori roka, bend Plejboj, a publiku očekuje i premijera ad hoc sastava Trese, Lupa, Udara. U prostoru Mikser House festival će svečano otvoriti Vojni orketar Stanislav Binički, nakon čega će ploče zavrteti čuveni di-džej dvojac Ike i Prema. U petak publiku očekuje još jedna premijera uz muzičko scenski spektakl Secret Life, kao i gosti, di-džejevi iz Nemačke, dok će Red Bull Music academy prirediti ugođaj za ljubitelje elektronske muzike koji će trajati cele noći. Subota je rezervisana za ljubitelje džeza, kada će Vasil Hadžimanov nastupiti zajedno sa renomiranim muzičarima iz regiona, u sastavu East Beat. Za dobar gruv i kvalitetan rok zvuk pobrinuće se Zemlja Gruva, sarajevska atrakcija Dvadesetorica, gosti iz Novog Sada Obojeni program i upečatljivi i uvek originani Kanda Kodža i Nebojša. Poslednje večeri festivala nastupiće Miško Plavi u nešto drugačijem izdanju, veterani roka Veliki Prezir i novi miljenici domaće publike Svi na Pod, dok će za sam kraj omiljeni beogradski di-dejevi zavrteti ploče, predvođeni Markom Nastićem. Paket karata za sva četiri dana festivala je u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i u prostoru Mikser House, po ceni od 1000 din, dok će pojedinačne karte moći da se kupe tokom festivala po ceni od 300 din. Kupi kartu, pokaži solidarnost!

 

8. jun

Od 18 do 21 h u klubu FEST, održava se Humanitarni Hardcore Matine u okviru koga nastupaju Risk It (Dresden), The Bridge (Beograd) i Few Reasons Why (Beograd). Cena ulaznice je 300 din. Istog dana, od 21h na sceni Biterartcafe summer stage, Jailbreak će se potruditi da se sa njihovim Guns N' Roses tribjut-bendom osećate kao da ste na koncertu ove kultne rok grupe. Cena ulaznice je 300 din.

 

Očekujemo i nove svirke, akcije i druge kulturne događaje, o kojima ćemo vas naknadno obavestiti.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: