Filmovi koje vredi pogledati ovog leta

Submitted by lilo on 10/07/2013 - 14:16

1. Kick-Ass 2

Kloi Grejs Morec (Hit Girl) i Aron Tejlor-Džonson (Kisk-Ass) repriziraju svoje uloge iz prvog dela (2010). Film sadrži nasilne scene i obiluje sočnim jezikom, a drugi nastavak je privukao kontroverze. Zvezda filma, Džim Keri, izjavio je na svom Twitter profilu kako nikako ne može podržati ovako nasilan film, uzevši u obzir prošlogodišnji masakr „Sendi”.

 

2. The Act of Killing

Genocid u Indoneziji (1965-6) nije poznat široj javnosti, ali je svakako užasavajuća epizoda dvadesetog veka. Negde između 500000 i dva miliona pristalica Komunističke partije (najviše kineske etničke pripadnosti) poklano je nakon neuspelog udara od strane levičara u indonežanskoj vojsci. Film je pokupio nekoliko nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.

 

3. The Lone Ranger

Džoni Dep kao spiritualni ratnik Tonto, i Armi Hamer kao Džon Rid glume u filmu reditelja Gora Verbinskog. Tonto i Džon moraju da nauče da rade zajedno protiv korupcije i mržnje. Film je baziran na radio-seriji koja nosi isto ime. Na filmu je radila ekipa Pirata sa Kariba.

 

4. Blue Jasmine

Nova drama legendarnog Vudija Alena, nakon nekoliko komedija u Evropi. Glavnu ulogu dobila je glumica Kejt Blanšet. Kada sazna za muževljeve finansijske malverzacije, Jasmin beži u San Francisko i tamo kreće od nule. Pitanje kritičara je samo da li je ovo povratak majstora u formu?

 

5. The Wolverine

Mutant Vulverin se vraća na filmsko platno. Sada se nalazi u Japanu, i uključen je u dugu i neizvesnu borbu protiv neprijatelja iz prošlosti. U glavnim ulogama: Hju Džekmen, Famke Jansen. Režiser: Džejms Mangold

 

6. Austenland

 

Džejn je Njujorčanka opsednuta verzijom filma Pride and Prejudice (Gordost i predrasuda) iz 1995. godine sa Kolinom Firtom. Ovo je komedija koja prati životni put Džejn, koja odlazi u Svet novela Džejn Ostin (tematski park u Britaniji) u potrazi za gospodinom savršenim.

 

7. Only God Forgives

Film je izazvao komešanje pri premijernom prikazivanju na Kanskom filmskom festivalu, gde je bio nominovan za nagradu Palme d’Or. U glavnoj ulozi našao se Rajan Gosling, sarađujući sa Nikolasom Refnom. Ostale važnije uloge tumače Kristin Skot Tomas i Vitaja Pansringarm. Film je sniman u Bangkoku.

 

8. Ain’t Them Bodies Saints

Runi Mara i Kejsi Aflek glume odmetnički par iz Teksasa u sedamdesetim. Film je režirao Dejvid Loveri i osvojio nekoliko pohvala na Sundace Film Festival-u, kao i Grand Jury nagradu.

 

9. Lovelace

Film je rađen na osnovu biografije Erika Danvila: The Complete Linda Lovelace. Reč je o ženi koju je 1972. godine proslavio porno film (Deep Throat). Nju glumi Amanda Sejfrid (poznata iz mjuzikla Les Miserables), a njenu majku Šeron Stoun.

 

Izvor: bbc.co.uk

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: