Najava novog filma o Džeku Rajanu

Submitted by Lana Mihailovic on 16/10/2013 - 21:07

Najava novog filma o Džeku Rajanu

U decembru ove godine (tačnije 25. decembra), svjetsku premijeru će doživjeti još jedan u nizu filmova o Džeku Rajanu, pod nazivom Jack Ryan: Shadow Recruit. Džek je mladi analitičar američke agencije CIA, koji otkriva ruski plan (kakvo iznenađenje!) da unište američku ekonomiju terorističkim napadom. 

Kris Pajn, poznat široj publici kao kapetan Kirk, se pridružuje klubu holivudskih imena, koji su ranije utjelovili ovaj lik; pre njega su to uradili Alek Boldvin, Harison Ford i Ben Aflek.  

Lik Džeka Rajana dolazi iz književnih djela nedavno preminulog Toma Klensija gdje je bio česti protagonista. Ovaj put je zadatak režisera dodijeljen Kenetu Brani (Kenneth Branagh), britanskom glumcu najpoznatijem po svojim ekranizacijama Šekspira, a mlađim gledaocima je poznat kao profesor Lokhart u drugom filmu o Hariju Poteru. Ipak i pored klasične dramske, pozorišne i filmske karijere, nedavno režirajući Tora, koji je postigao ogromni uspjeh, Kenet je dokazao da se očigledno zna snaći i u filmskoj industriji preko bare, pa je opravdano očekivati jednaki rezultat i sa ovim projektom. Formula akcijskog blokbastera je jasna: jurnjave i eksplozije, te vjerujem da nam toga neće nedostajati. On sam se pojavljuje u filmu kao ruski negativac, Viktor, a od zvučnijih imena tu su još i Kevin Kostner i Kira Najtli, koju će takođe biti zanimljivo vidjeti u ovom žanru.

Iako na prvi pogled američki heroj i ruski terorista zvuče prilično klišejski, dok se sami ne uvjerimo u to, živi nada da će kvalitetna glumačka imena, na čelu sa zanimljivim režiserskim izborom, doprinijeti kvaliteti ovog ostvarenja.

Trejler možete pogledati ovdje:

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: