8 filmova koje bi trebalo pogledati u septembru

Submitted by lilo on 05/09/2013 - 14:14

Don Jon

Don Jon

Džozef Gordon-Levit je napisao, režirao, a istovremeno i glumi u ovoj satiri Don Žuana modernog doba, koji pored toga što zavodi žene, navučen je i na porno sajtove na internetu. Ali kada ovaj „heroj” upozna lepu mladu ženu koju igra Skarlet Johanson, moraće da obuzda svoje raskalašno ponašanje. Premijerno je prikazan na Sundance filmskom festivalu uz pozitivne kritike. Za svoju izvedbu izuzetno je pohvaljena i glumica Džulijan Mur. Svoju svetsku premijeru film će imati 27. septembra.

 

 

Salinger

Salinger

Selindžerova ograničenost, publicitet i stidljivost postali su deo njegovog mita. Pisac Lovca u žitu je svoj konačni intervju dao 1980. godine, a kasnije i podneo optužbu kako bi sprečio biografa da preštampava pisma koja je on slao svojoj porodici i prijateljima. Šejn Salernov dokumentarac istražuje život ovog čoveka koji se krio iza zida ćutanja i to koristeći se intervjuima sa velikim književnicima kao što su Tom Volf, Edgar Lorens Doktorou i Gore Vidal. Film će biti prikazan 5. septembra u Australiji, a 6. u Americi.

 

 

Diana

Diana

Nemački režiser, Oliver Hiršbigel (Downfall, Das Experiment) narator je u filmu o poslednje dve godine života princeze Dajane. Glavna uloga pripala je Naomi Vots. Film je urađen po knjizi Kejt Snel iz 2001. godine, Diana: Her Last Love, koja govori o Dajaninim vezama sa hirurgom Hasnatom Kanom i Dodijem Fajedom. Film će biti prikazan 20. septembra u Irskoj, 10. oktobra u Australiji, a 1. novembra u SAD-u.

 

 

Mademoiselle C

Mademoiselle C

Mademoiselle C je ostvarenje Fabijena Konstana o Karini Rojtfeld. Rojtfeldova je provela 10 godina na čelu francuskog Voga i jedna je od najuticajnijih ličnosti u svetu mode. Ipak, za razliku od svoje američke kolegenice, Ane Vintur, ona je relativno nepoznata izvan modnih krugova. Film prati Rojtfeldovu dok sastavlja svoje prvo izdanje dvogodišnje post-Vogue publikacije, CR Fashion Book. Film će biti prikazan 11. septembra u SAD-u, a 20. septembra u Velikoj Britaniji.

 

 

Rush

Rush

Scenarista i dramski pisac, Piter Morgan, radio je filmove poput Frost/Nixon, The Queen, The Damned United. Scenario za film Rush dramatizuje intenzivni rivalitet između Džejmsa Hanta i Nikija Laude, dva vozača Formule 1, na Svetskom prvenstvu u Japanu iz 1976. godine. Film će biti prikazan 18. septembra na Filipinima, 20. septembra u Americi, i 2. oktobra u Nemačkoj.

 

 

As I Lay Dying

As I Lay Dying

Frankova adaptacija Foknerovog romana iz 1930. godine prikazana je ove godine na Kanskom festivalu. Priča prati porodicu Bunden koja prelazi Misisipi kako bi donela telo svoje mrtve majke u njen rodni grad i sahranila je tamo. Franko igra najstarijeg sina Darla u filmu i ujedno ga režira. Film će biti prikazan 27. septembra u SAD-u.

 

 

Wizard of Oz 3D

Wizard of Oz 3D

Klasik Tehnikolora star je 75 godina, te Vorner Bros slavi njegovu godišnjicu realizujući ga u 3D formatu. Film će biti dostupan na DVD-ju, te je ovo marketinška kampanja Vorner Brosa. Opet, ovo je jedinstvena prilika da se vide Doroti i njeni prijatelji u trećoj dimenziji. Film će biti prikazan 20. septembra u SAD-u, Kanadi i Australiji.

 

 

Thanks for Sharing

Thanks for Sharing

Scenarista nominovan za Oskara, Stjuart Blumberg, (The Kids Are Alright) režiser je ove romantične komedije. Glavne uloge dodeljene su Marku Rufalu i Gvinet Paltrou. Film prati grupu prijatelja, među kojima jednog člana družine glumi i pevačica Pink. Oni se upoznaju tako što učestvuju u programu 12 koraka do izlečenja zavisnosti od seksa. Film će biti prikazan 13. septembra u Irskoj, 20. u SAD-u i 27. u Japanu.

 

 

Preuzeto sa:

http://www.bbc.com/culture/story/20130829-eight-films-to-watch-in-september

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: