FEUD ekranizovao pesmu Televizija

Submitted by Dragana Danicic on 29/10/2013 - 19:36

1 - FEUD ekranizovao pesmu Televizija

Bend FEUD, oko čijih se pesama sa prvog studijskog albuma, Svinjotaur, uglavnom, diže najveća prašina ovih dana, objavljuje novi spot za pesmu „Televizija”.

„Mediji su, svakako, najveća atomska bomba čovečanstva. Oni mogu sve da izvrnu i učine zavodljivim, da zlo predstave dobrim, da antiheroje naprave herojima, da uljuljkaju masu, da preko noći okrenu ljude. U prošlosti smo imali slučaj da je jedan od najotvorenijih evropskih gradova, Berlin, grad koji je 30-tih godina privlačio umetnike iz celog sveta, baš zbog svoje slobodoumnosti, grad u kome su nastali mnogi novi umetnički pravci, preko noći, zahvaljujući propagandi i tadašnjoj medijiskoj kampanji, postao najfašisoidniji grad u Evropi. To je rezultiralo nesagledivim posledicama. Televizija, koja je na vrhu medijiskog pijedestala, ima ogromnu moć nad kreiranjem mišljenja mase. Naš singl je usmeren prikazivanju posledica kulturnog genocida medija, gde slepo prihvatanje virtuelne realnosti, i odbacivanje realnog života, uz upiranje da se zameni serviranim virtuelnim, može sve odvesti današnjeg čoveka.”, kaže Vuk Haludža Protić, kompozitor, aranžer i producent benda.

2 - FEUD ekranizovao pesmu Televizija

„Nekada smo na televiziji imali obrazovni program, a danas ga nema, imali smo kulturno-zabavni program, a danas samo zabavni program. Mali narodi ne smeju da dozvole sebi da im mediji, koji oblikuju svest dolazećih generacija, budu deo „slobodnog” tržišta, jer je termin „slobodno tržište” kapitalistička zamena teza. „Slobodno” u ovom slučaju, zapravo, znači legalno dozvoliti da najbogatiji kapitalisti pokupuju manje, privatizuju i stvore isključivo, potrošačko društvo. Pošto je kapital u prošlim nemirnim vremenima, na ovim prostorima pravila određena ekipa ljudi, koji su sada vlasnici medija, oni program kroje prema sebi, i medijiski prostor ustupaju sebi sličnim pojavama. Naša tradicija i kultura je nešto što treba da bude konzervirano i odloženo u muzeje, a kultura bogaćenja preko noći, te Air Max i trenerka, treba da su nam narodna nošnja.”, zaključuje Vuk.

Intersantan podatak je da se u spotu pojavljuje model, Nevena Vereški, koja je u toku spota kostimirana do neprepoznatljivosti, ali vidno kvalitetno. „Birajte život, a ne njegovu imitaciju.”, poručuje FEUD. Spot je dostupan večeras od 20h, na sajtu YouTube, www.youtube.com/musicfeud.

 

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: 

Comments

Submitted by Свевлад (not verified) on 30/10/2013 - 00:34
Браво и свака част момци, нада сте нам већ постали !!!