Buna se nastavlja

Submitted by Emily Red on 29/01/2013 - 23:45

bunaSeljačka Buna, bend koji kombinuje zvuke hard rok, metal, bluz, i eto muzike sa agro – metal, šaljivim i satiričnim teskstovima. Kroz parodiju ti tekstovi pevaju o problemima u društvu, ljubavi, svakodnevici i pop-rok stereotipima. Bend je nastao 2005. godine, a 2011. godine objavljuje album prvenac “Buna je počela”, u izdanju SMP music (srpski metal portal). Nakon brojnih, dobro posećenih svirki, u Beogradu i drugim gradovima Srbije, usledila je i mini-turneja Osjek-Sarajevo-Tuzla, krajem 2012. A sada, kako kaže Ivan Veljković, pevač Seljačke Bune, spremaju se da uđu u studio i rade na novom albumu.

 

E.R.: Dakle, Ivane, u kom maniru će biti vaš drugi album? Da li će biti poput vaših prethodnih pesama ili da očekujemo nešto drugačije?

 

I.V.: Trudićemo se da nove pesme idu korak dalje, želimo da više eksperimentišemo, i proširimo teme. Dve pesme već postoje na youtube kanalu, “Seljobus” i “Ujdurma”, od kojih ova druga je, otprilike, skica za ono što spremamo na tom albumu. Želimo više da se igramo sa zvukom na ovom albumu.

 

E.R.: Da li uskoro spremate spot za neku pesmu?

 

I.V.: Nakon spota za pesmu “Hevi metal je to” i zauzetosti nismo ništa dalje radili, mada planiramo. Još uvek ne znamo za koju ćemo pesmu odraditi spot. Ali, otom potom.

 

E.R.: Kada planirate sledeću svirku?

 

I.V.: Pa... fanovi iz Beograda, Hrvatske, Banjaluke nas stalno zovu, ali videćemo... ne znamo ništa precizno. Sada radimo na novim stvarima, i bilo bi lepo da sa time izađemo pred našu vernu publiku.

 

E.R.: Ivane, hvala što si nas uputio u vaše planove. Želimo vam srećan rad i nestrpljivo čekamo vaš drugi album.

 

I.V.: Nema na čemu, hvala za podršku!

 

 

Napomena: 
Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: