Proglašen lider u Gartnerovom „Magičnom kvadrantu“ za 2016. godinu u oblasti arhiviranja informacija velikih preduzeća

Submitted by Julija on 30/12/2016 - 22:16

veritas podaci 1

Kompanija „Veritas“ osvaja ovu nagradu trinaestu godinu zaredom

Kompanija koja se bavi upravljanjem informacijama „Veritas Technologies“ proglašena je za lidera u Gartnerovom decembarskom izveštaju „Magični kvadrant za arhiviranje informacija velikih preduzeća“ (EIA) trinaesti put zaredom. Pregledajući rešenja različitih softverskih kompanija za arhiviranje e-mail-ova, društvenih medija, instant poruka, datoteka i drugih tipova sadržaja, firma za IT istraživanja i savetovanje „Gartner“ ocenjivala je kompletnost vizije i sposobnost da se sprovede u delo arhiviranje podataka.

Evaluacija je obuhvatila Veritasovo rešenje „u oblaku“ Enterprise Vault.cloud i platformu za lokalno arhiviranje informacija velikih preduzeća Enterprise Vault. Ova dva rešenja su usmerena na obezbeđivanje poslovne vrednosti iz arhiviranih podataka, klasifikacije i uvida u njihov sadržaj.

- Naša rešenja omogućavjua klijentima da steknu bolju kontrolu i upravljivost kad je pitanje koje informacije zadržati, a koje obrisati, bilo da se oni nalaze u prostorijama klijenta, u „oblaku“ ili u hibridnom okruženju - izjavio je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor za proizvode u Veritasu.

Na ovaj način se pomaže organizacijama da upravljaju podacima i da iz njih izvlače novu poslovnu vrednost, dok se preobražavaju za budućnost digitalnog poslovanja. Rad bez prestanka i neposredan rizik od gubitka podataka je ono što pokreće potrebu za sveobuhvatnim rešenjima (uvid u podatke, opcije za dostupnost i tehnologiju za zaštitu podataka) pri upravljanju podacima velikih preduzeća.

veritas podaci 2

Šta čini lidera magičnog kvadranta?

Prema izveštaju „lideri imaju kompletnost vizije i najviši nivo kombinovanih mera u vezi sa mogućnostima da je sprovedu u delo. Oni imaju utvrđeno tržišno prisustvo. Po pitanju vizije, moraju biti smatrani liderima, sa dobro artikulisanim planovima za lakoću upotrebe, dubina proizvoda i kako on stoji po pitanju skalabilnosti.

Da bi dobavljači postigli dugoročan uspeh, moraju isplanirati kako će pokrivati proširene zahteve tržišta za EIA rešenjima, uključujući i podršku za višestruke tipove podataka, podršku za rad u „oblaku“, solidnim i relevantnim  e-discovery funkcionalnostima i glatkim korisničkim iskustvom.

Ključno je kako će se ovi zahtevi rešavati u sklopu njihove vizije za proširenjem upravaljanja arhivama. Kao grupa, lideri se smatraju delom većine novih ponuda za kupovinu, i imaju visok procenat uspešnosti u osvajanju novih poslova. „Veritas“ je jedan od šest lidera ovog magičnog kvadranta.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: