„Delivery Man” (2013)

Submitted by JovanaB on 02/01/2014 - 13:03

1 Delivery Man (2013)

Film sa fantastičnom i originalnom pričom, u režiji Kena Skota, sa Vins Vonom u ulozi Starbaka, čoveka koji je u periodu od 1991. do 1994. godine donirao spermu klinici čak 694 puta i koji saznaje da je otac 533. dece. Iako je priča i više nego zanimljiva, i Vins Von ime koje prosto ide sa komedijom, ovo je film koji će vas razočarati. Pored Vona glume i Kris Prat kao njegov prijatelj i advokat, i Kobi Smalders koja u ovom filmu glumi Starbakovu trudnu devojku.

Dejvid Voznijak je običan čovek koji radi u porodičnoj mesari kao dostavljač, ali ima velike dugove iz kojih pokušava da se izvuče. Jednog dana saznaje da je klinika kojoj je donirao spermu pomogla čak 533 ženama da zatrudne i da su to sve njegova deca. Sve se zakomplikuje kada 142. dece odluče da tuže kliniku i pokušaju da otkriju ko se krije iza nadimka Starbak. Za Dejvida bi to značilo još više problema u porodici, ali i u vezi sa njegovom devojkom koja mu otkriva da je trudna. Tada mu u pomoć priskače njegov prijatelj Bret, inače samohrani otac četvoro dece, i odlučuje da bude njegov advokat u tužbi protiv klinike. Dejvid dobija profile svoje 142. dece i odlučuje da ih upozna i učini nešto dobro za njih makar kao običan stranac. Na kraju dobija tužbu protiv klinike, 200.000 dolara i mogućnost da ostane anoniniman i nastavi sa svojim životom. Međutim Dejvid odlučuje da otkrije svoj identitet. U međuvremenu se njegova devojka Ema porodi, ali i prihvati svu njegovu decu. Umesto haosa, u njegovom životu nastane harmonija jer se sve nekako razreši samo od sebe.

2 Delivery Man (2013)

Iako je ovo na prvom mestu komedija, šale ima jako malo i Vins Von nije uspeo da u potpunosti iskaže svoj šarm u ovom filmu. Ima i drame koja je jako loše uklopljena sa komedijom i sve izgleda kao spoj dva posebna filma. Pored slabih i retkih šala, priču uništava kraj koji je više nego jeftin i klišeiziran. Loše kritike i ocene koje je ovaj film dobio potvrđuju da njegov potencijal nije iskorišćen do kraja, što je šteta jer je filmska postava bila obećavajuća.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: