Ajrton Sena - legenda koja živi, 20 godina kasnije

Submitted by Aleksandar Mili... on 01/05/2014 - 15:40

1 Ajrton Sena

Ne treba praviti kompromise – ili pobeda ili ništa. Trke, takmičenja – to mi je u krvi. Dan smrti dolazi, sutra ili kroz 50 godina. Svejedno – dolazi.

Ajrton Sena

Beskompromisan stil vožnje, konstantna želja za pobedom, lucidnost, genijalnost, ljudskost, harizmatičnost. Godine prolaze, a istinski ljubitelji Formule 1 se sećaju „Kišnog čoveka“, legendarnog vozača Ajrtona Sene. Na današnji dan pre 20 godina, u trci za Veliku Nagradu San Marina, na stazi Imola u krivini Tamburelo, stalo je vreme u ovom sportu koji posle Senine pogibije nikada više nije bio isti. Plakao je njegov Sao Paulo, Brazil, ceo svet. Sahrani neponovljivog automobiliste prisustvovalo je, prema procenama, više od tri miliona ljubitelja sporta iz celog sveta. U legendu koja i danas živi, Brazilac je otišao sa tri titule šampiona, 41 pobedom, 65 pol pozicija, 80 podijuma, 19 najbržih krugova i 610 bodova. Debitovao je u rodnom Brazilu, u Rio de Žaneiru 1984. godine, nastupivši za Toleman, a prvu pobedu je zabeležio 1985. godine u Portugaliji. Poslednji trijumf je ostvario 1993, na kraju sezone u Australiji. Vozio je za Toleman, Lotus i Meklaren, u kom je osvojio titule 1988, 1990 i 1991. godine. Od 1994. je vozio za Vilijams u čijem je bolidu okončao život.

3 Ajrton Sena

Frenk Vilijams je govorio: Ajrton nije bio obična osoba. Tačnije, on je bio veći čovek izvan bolida nego u njemu. Navijači iz celog sveta proglasili su Ajrtona Senu najboljim vozačem svih vremena. U organizaciji britanskog lista Autosport, Brazilac je 2009. godine proglašen za najboljeg vozača u istoriji ovog sporta. U glasanju je učestvovalo 217 nekadašnjih i tadašnjih vozača. Sena je iza sebe na listi ostavio Šumahera, Fanđa, Klarka i Alena Prosta. Nekadašnji timski kolega Ajrtona Sene iz Meklarena Gerhard Berger je izjavio: On je mene mnogo naučio o ovom sportu, ja sam njega naučio da se smeje.

Te 1994. godine, Sena prve dve trke ne završava, iako je u obe krenuo sa pol pozicije. Usledio je, ispostaviće se, crni vikend, ne samo za automobilski sport, već za sport uopšte. Sve je krenulo incidentom u kvalifikacijama za VN San Marina na kojima je Rubens Barikelo teško povređen. Tu nije bio kraj. Sve se nastavilo šokantnom smrću Rolanda Racenbergera u kvalifikacijama. Sena je tada razmišljao o povlačenju iz Formule 1. Nažalost, suviše kasno. Brazilac je u svoj vilijams stavio austrijsku zastavu, želeći da je na kraju trke razvije u čast tragično nastradalog Racenbergera. Ali...

Osvanula je nedelja, 1. maj 1994. godine. Na početku trke su se sudarili Lami i Lehto, posle čega na stazu izlazi vozilo bezbednosti. Ono tu ostaje do kraja šestog kruga. Ni minut nije prošao od nastavka trke, a u sedmom krugu, u krivini Tamburelo pri brzini od 310 km/h, sa staze je izleteo tridesetčetvorogodišnji Ajrton Sena i udario u betonski zid. Prekid trke, muk, šok, suze, neverica i tragičan kraj jednog života i blistave karijere.

Uvek sam živeo dobro, ali sve što sam postigao, postigao sam samopregorom, željom da budem bolji, ne samo kao vozač nego i u životu. Bilo da ste bogati ili siromašni, nevažno ko ste, morate da imate cilj, da sve radite s ljubavlju i verom u boga. Onda će svaki cilj biti dostižan.

Ajrton Sena

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: