Predstavljamo „Void Inn”: Naš bend svetskog glasa

Submitted by Dragana Danicic on 05/01/2015 - 03:46

Void Inn

Bend Void Inn su 2010. oformili Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara) koji su u to vreme završavali studije u prestižnoj školi Musicians Institute u Holivudu. „Ljubav prema muzici nas je navela da oformimo bend u želji da donesemo nešto novo i originalno na muzičku scenu. Cilj nam je da kroz energičan nastup i kvalitetnu muziku pružimo publici nešto što će dugo pamtiti“, započinje priču Jelena. Za sada imaju demo CD iz 2010. i singl Ain’t my reality koji je izašao na dve kompilacije – Femikseta i Putnik 3, kao i snimljen album koji je u fazi postprodukcije i očekuje se do kraja meseca. A šta je u biti Void Inn?

„Dark hard rok. Mešavina hard roka i metala. Bend možete prepoznati po žestokim rifovima (à la Black Sabbath), neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim deonicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona tonova i širokog spektra boja. Zvuk benda je pod velikim uticajem rada sastava kao što su Danzig, Alice in Chains, Down, Megadeth... Tekstovi su mračni i opskurni, napisani na engleskom jeziku, i čine jedinstvenu celinu sa muzikom”, nastavlja Jelena.

Na ideju za ime došli su jednostavno – svidela im se kako zvuči ta igra reči. Izlazak albuma, pa dalja promocija u vidu dva spota u 2015, kao i veći broj koncerata po Srbiji i inostranstvu, jeste ono što trenutno imaju u planu. „Veće je interesovanje publike u inostranstvu, iz prostog razloga što im žanrovski naša muzika više odgovara. S tim što mi jako volimo da sviramo u Srbiji, zbog temperamenta ljudi. Naravno da imamo ambicije da nastupamo i van regiona i to planiramo za vrlo skoru budućnost.”

Bend je imao jako zapažene nastupe u Los Anđelesu. „U LA-u smo osnovali bend i imali smo nastupe u popularnim Holivudskim klubovima (Viper room, Whiskey a go go, Rainbow). To je bilo jako dragoceno i živopisno iskustvo. Los Anđeles je Meka rokenrola, i imali smo prilike da slušamo i učimo od najboljih. Tamo postoji i ogroman broj originalnih i veoma kvalititnih bendova koji nisu poznati, a koje smo imali zadovoljstvo da slušamo uživo, a sa nekima i nastupimo”, objašnjava Jelena.

Pored Jelene i Siniše, bend čine još basista Marko Đorić i bubnjar Nebojša Mandić. Oni opravdavaju onu krilaticu „svetsko a naše”. Tako zvuče, tako izgledaju, a svojom pojavom ostavljaju utisak metal velikana, čime danas malo metal bendova u Srbiji može da se pohvali.

 

 

Napomena: 
Nijedan deo teksta ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja autora ili redakcije portala. Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare.
Podeli: